Αναβιώνει η Lola μετά από 10 χρόνια


Η Lola, θρυλική βρετανική εταιρεία με σημαντική ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς εξαγοράστηκε και πρόκειται να επαναλειτουργήσει.

  • 26/6/2022

Από το 1958 ως το 2012, η Lola κατασκεύαζε για άλλες εταιρείες ή έτρεχε η ίδια σε μία πλειάδα κατηγοριών, όπως η Fοrmula 1, το IndyCar κι οι αγώνες αντοχής.

Τα τελευταία 10 χρόνια, η βρετανική μάρκα έπεσε σε αδράνεια, όμως ο επιχειρηματίας Till Bechtolsheimer έρχεται να την αναβιώσει, εξαγοράζοντάς την, με στόχο να την επαναφέρει στο προσκήνιο.

«Στόχος είναι να επιστρέψουμε στις πίστες το 2024,» δήλωσε ο ίδιος στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου project στο περιθώριο του Goodwood Festival of Speed. «Το 2025 μοιάζει πιο ρεαλιστικό, αλλά υπάρχουν ευκαιρία η Lola να επιστρέψει στη δράση νωρίτερα.»

Και συνέχισε:

«Θέλω να κάνω τη Lola ξανά μία υπολογίσιμη δύναμη που θα προσφέρει λύσεις σε τεχνικό επίπεδο στους πελάτες της, είτε τρέχοντας τη συμμετοχή μίας εταιρείας σοτυς αγώνες, προσφέροντας το τελικό προϊόν ή απλά βοηθώντας στο πρόγραμμα μίας τρίτης εταιρείας.

«Όλα αυτά είναι απλώς συνέχεια όσων έκανε και θα πρέπει να συνεχίσει να κάνει η Lola.»

Θα έχει ενδιαφέρον να δει κανείς πως θα εξελιχθεί αυτή η μετενσάρκωση της Lola, καθώς στην πρώτη φάση της, έχει συνεργαστεί με τη Honda και τη Lamborghini στη Formula 1, ενώ σασί της έχει κερδίσει στο Indy 500 το 1966, το 1978 και το 1990.

Στους αγώνες αντοχής, η Lola κατασκεύασε το Τ70 που κέρδισε στις 24 ώρες της Daytona το 1969, ενώ έτρεξε τη συμμετοχή της Aston Martin ως και το 2010.