Ανακατασκευάζεται ο δρόμος στο παραλιακό μέτωπο των Μεγάρων


Άνοιξε ο δρόμος για τις εργασίες στήριξης του παραλιακού δρόμου στην παραλία της Βαρέας και την αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωσης.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • 28/11/2022

Στο παραλιακό μέτωπο των Μεγάρων και στην παραλία της Βαρέας απαιτούνται εργασίες ανακατασκευής, καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα για την ασφάλεια πεζών και αυτοκινήτων, λόγω διάβρωσης.

Οι εργασίες δρομολογήθηκαν, με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μεγαρέων για το έργο «Αποκατάσταση και αντιμετώπιση προβλημάτων λόγω διάβρωσης και ανακατασκευή τμημάτων τοίχων που έχουν καταρρεύσει στην παραλία Βαρέας Μεγάρων».

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 2,3 εκατ. ευρώ, θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, ενώ την εκτέλεσή του θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Μεγαρέων.

Η προγραμματική σύμβαση υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη και το δήμαρχο Μεγαρέων, Γρηγόρη Σταμούλη. Σκοπός του έργου είναι η αποκατάσταση της στήριξης του παραλιακού δρόμου της παραλίας της Βαρέας και η προστασία του από την κυματική δράση.

«Μετά από χρόνια τα Μέγαρα θα έχουν έναν σύγχρονο και ασφαλή παραλιακό δρόμο για να τον απολαμβάνουν οι πολίτες. Πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδοτούμε ως Περιφέρεια με 2,3 εκατ. ευρώ και το οποίο κρίνεται νευραλγικής σημασίας για την προάσπιση της ασφάλειας πολιτών και οδηγών. Παράλληλα εξωραΐζεται το παραλιακό μέτωπο των Μεγάρων. Πρώτη μας μέριμνα είναι η προστασία της ζωής των πολιτών και η ανάπτυξη των πόλεων της Αττικής μας και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εντατικά», τόνισε ο κ. Πατούλης.