Συνεχίζονται τα έργα στον Κηφισό - Σειρά παίρνει ο κόμβος της Δυρραχίου


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται τις νυχτερινές ώρες, με στόχο τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία των οδηγών.

  • 15/9/2022

Οι εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος της Λεωφόρου Κηφισού στο ρεύμα προς Πειραιά συνεχίζονται, με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις να πραγματοποιούνται τις νυχτερινές ώρες.

Το βράδυ της Τετάρτης (14/9) πραγματοποιήθηκαν τροποποιήσεις κυκλοφορίας στον κόμβο Αχαρνών, ενώ, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής, τις επόμενες ημέρες οι εργασίες θα επεκταθούν και στον κόμβο της Δυρραχίου.

Οι διορθωτικές κινήσεις που πραγματοποιούνται εντάσσονται στο έργο «Συντήρηση Οδοστρώματος, Οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης των Οδικών Αξόνων της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. και της Λ. Κηφισού και των προσβάσεών τους στα όρια αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής», συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν εκτελεστεί εκτεταμένες εργασίες ασφαλτοστρώσεων, διαγραμμίσεων, αντικατάστασης ενεργοβόρων φωτιστικών με φώτα χαμηλής κατανάλωσης LED και ολοκληρωμένη μελέτη αποκατάστασης των προβληματικών σημείων ανάμεσα σε Τρεις Γέφυρες και Δυρραχίου.

Με αφορμή τη συνέχιση των εργασιών ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σχολίασε: «Οι εργασίες για τη βελτίωση και τη συντήρηση του οδικού δικτύου της Αττικής που έχουν εκτελεστεί στις κεντρικές οδικές αρτηρίες αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, βελτιώνουν σημαντικά την οδική ασφάλεια και θα συνεχιστούν χωρίς διακοπή. Έχουμε θέσει σε πλήρη τροχιά εφαρμογής το στρατηγικό σχέδιο οδικής ασφάλειας για την κεντρικότερη οδική αρτηρία του λεκανοπεδίου. Με κομβικές παρεμβάσεις, ενισχύουμε σημαντικά την οδική ασφάλεια στη Λεωφόρο Κηφισού στην οποία είναι ήδη σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης».