Ανάκληση 1,5 εκατομμυρίων αυτοκινήτων από τη Nissan


H αναίτια ενεργοποίηση του συστήματος αυτόνομης πέδησης οδηγεί 1,5 εκατομμύρια οχήματα της Nissan στα εξουσιοδοτημένα σημεία συντήρησης και επισκευής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/2/2020

Μία δυσλειτουργία που εντοπίζεται στα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα οδηγεί την Nissan στην απόφαση ανάκλησης περίπου 1,5 εκατομμυρίων οχημάτων.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στη λειτουργία του συστήματος αυτόνομης πέδησης και ειδικότερα στην αναίτια ενεργοποίησή του, η οποία πέρα από την όχληση του οδηγού είναι πιθανόν να οδηγήσει στην πρόκληση ατυχήματος.

Τα αυτοκίνητα που ανακαλούνται διαθέτουν στον κατάλογο του εξοπλισμού τους το «Intelligent Emergency Braking» και έχουν παραχθεί μεταξύ Νοεμβρίου 2016 και Ιουνίου 2019.

Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται και ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ελλάδα Nissan Qashqai, Micra και X-Trail, όπως άλλωστε και το ηλεκτροκίνητο Leaf.

H δυσλειτουργία του συστήματος αυτόνομης πέδησης πρόκειται να αντιμετωπιστεί με την αναβάθμιση του λογισμικού της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου, διαδικασία που δεν απαιτεί την παραμονή του αυτοκινήτου στις εγκαταστάσεις της ιαπωνικής φίρμας περισσότερο από μία ώρα.

Προς το παρόν, πάντως, δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες που να αφορούν τα οχήματα που έχουν διατεθεί στην ευρωπαϊκή ή την ελληνική αγορά, κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.