Aνάκληση για 112 Porsche εξαιτίας φθοράς στο σύστημα πέδησης


Ένα νέο πρόγραμμα ανάκλησης εκπονεί εθελοντικά η Porsche στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, εξαιτίας διάβρωσης που εντοπίστηκε στο σύστημα πέδησης 112 plug-in υβριδικών Panamera.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/12/2018

Το ενδεχόμενο διάβρωσης του κυκλώματος πέδησης θέλει να αποκλείσει η Porsche ανακαλώντας για τον σκοπό αυτό 112 plug-in υβριδικές εκδόσεις της Panamera.

Η ανάκληση αφορά προς το παρόν την αμερικανική αγορά και πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της γερμανικής φίρμας, η οποία εντόπισε σημάδια διάβρωσης στο κύκλωμα των μπροστινών φρένων των Panamera 4 E-Hybrid και S E-Hybrid.

Το πρόβλημα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει στη δυσλειτουργία των φρένων, εντοπίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο και οφείλεται σε προμηθευτεί της γερμανικής φίρμας.

Μετά τον έλεγχο των αυτοκινήτων, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 27 Ιανουαρίου 2018, οι τεχνικοί της Porsche πρόκειται να προβούν στην αντικατάσταση του κυκλώματος των μπροστινών φρένων, χωρίς φυσικά να προκύπτει από την εργασία αυτή κάποιο κόστος για τους ιδιοκτήτες των 112 υβριδικών Panamera.