Ανάκληση για 25.000 Mazda3 στις Η.Π.Α


Ένα κενό ανάμεσα στα μπουζόνια και τον αφαλό των τροχών αποτελεί την αιτία ανάκλησης 25.000 Mazda3 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

  • KEIMENO: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/7/2019

Το ενδεχόμενο αποσύνδεσης των τροχών καλείται να αποκλείσει ο τεχνικός έλεγχος που πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε περισσότερα από 25.000 Mazda3 της αμερικανικής αγοράς.

O κίνδυνος αυτός συντρέχει εξαιτίας ενός κενού που εντοπίστηκε ανάμεσα στον αφαλό των τροχών και τα μπουζόνια και το οποίο οφείλεται σε λάθος κατά τη διάρκεια της συναρμολόγησης του αυτοκινήτου.

Το κενό αυτό ενδέχεται να οδηγήσει στην χαλάρωση των μπουλονιών του τροχού και ως εκ τούτου στην αποσύνδεσή του από το αυτοκίνητο.

Για την ώρα η ανάκληση αφορά αυτοκίνητα που έχουν διατεθεί στην αμερικανική αγορά και έχουν παραχθεί τόσο στην Ιαπωνία όσο και στο Μεξικό μεταξύ της 28ης Σεπτεμβρίου του 2018 και της 19ης Απριλίου του 2019.

Το γεγονός αυτό βέβαια δεν αποκλείει την πιθανότητα η ανάκληση να επεκταθεί και στην ευρωπαϊκή ήπειρο ή ακόμα και σε εκείνες τις ασιατικές αγορές στις οποίες το Mazda3 διατίθεται.