Ανάκληση για το Audi e-tron στις ΗΠΑ


Η Audi Αμερικής ανακοίνωσε ανάκληση για το ηλεκτρικό της SUV για αντικατάσταση της καλωδίωσης μεταξύ της θύρας φόρτισης και της μπαταρίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/6/2019

Πιθανή υγρασία θα μπορούσε να εισχωρήσει στο ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος, παρουσιάζοντας τον κίνδυνο μιας μικρής και ενδεχόμενης πυρκαγιάς. Μόνο ορισμένα e-tron είναι εφοδιασμένα με το εν λόγω προστατευτικό κάλυμμα και η Audi Αμερικής επικοινωνεί απευθείας με τους κατόχους των e-tron.

Ο Mark Dahnke, εκπρόσωπος της Audi Αμερικής, δήλωσε ότι μία κίτρινη προειδοποιητική ένδειξη ενεργοποιείται αν οι αισθητήρες ανιχνεύσουν την υγρασία στο ηλεκτρικό σύστημα του e-tron. Σε αυτή την περίπτωση το SUV θα πρέπει άμεσα να ακινητοποιηθεί και κληθεί η οδική βοήθεια της Audi.

Ο Dahnke είπε ότι κανένας πελάτης στις Η.Π.Α. δεν έχει αναφέρει την ενεργοποίηση αυτής της ένδειξης και πως η ανάκληση γίνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους. Ωστόσο ανέφερε πως πέντε e-tron στην Ευρώπη ενεργοποιήθηκε αυτή η ένδειξη αλλά δίχως να προκληθεί πυρκαγιά.

Τον Απρίλιο και τον Μάιο η Audi της Αμερικής πούλησε 1.109 e-tron στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Automotive News. Ο Dahnke δήλωσε ότι 540 e-tron βρίσκονται στα χέρια των καταναλωτών και συνολικά 1.644 e-tron βρίσκονται στις ΗΠΑ.

Ο Dahnke δήλωσε ότι οι ιδιοκτήτες του e-tron μπορούν να συνεχίσουν να οδηγούν με ασφάλεια το e-tron και να περιμένουν να είναι διαθέσιμη μια επισκευή τον Αύγουστο. Εάν ένας καταναλωτής δεν επιθυμεί να συνεχίσει να οδηγεί το e-tron, η Audi θα παραλάβει το όχημα και θα παραδώσει δανεικό βενζινοκίνητο καλύπτοντας έξοδα κίνησης 800 δολαρίων.