Ανακοινώθηκαν οι τιμές του ηλεκτρικού Aiways U5 στην Ισπανία


Με όπλα τη φουτουριστική σχεδίαση, τον βασικό εξοπλισμό και -σε κάποιες περιπτώσεις- τον ανταγωνιστικό τιμοκατάλογο, το κινεζικό SUV στοχεύει να «αρπάξει» πωλήσεις απ' τη δημοφιλή κατηγορία.

  • 24/1/2022

Από τότε που ακούσαμε για πρώτη φορά το όνομα της Aiways μάς γνωστοποιήθηκε ότι στόχος της κινεζικής εταιρείας είναι να λανσάρει τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματά της στην ευρωπαϊκή αγορά και να διεκδικήσει μερίδιο από την εμπορική πίτα. Η στιγμή της έλευσης του πρώτου μοντέλου στην Ισπανία έφτασε, με τους εγχώριους dealers να ανακοινώνουν τιμές για τις δύο διαθέσιμες εκδόσεις του ηλεκτρικού SUV.

Το Aiways U5 διακρίνεται για τον μοντέρνο σχεδιασμό σε όλο του το μήκος (4.68 m.) και με την παρουσία του στοχεύει να ανταγωνιστεί προτάσεις όπως το Volkswagen ID.4, το KIA EV6 και το Skoda Enyaq. Βασικά του όπλα σε αυτή τη «μάχη» είναι η μεγάλη λίστα με τον βασικό εξοπλισμό αλλά και ο ιδιαίτερα ανταγωνιστικός τιμοκατάλογος ο οποίος συγκρινόμενος με άλλα αντίστοιχα μοντέλα της ίδιας κατηγορίας είναι -σε αρκετές περιπτώσεις- πιο προσιτός. Παράλληλα, μέσω της αεροδυναμικής σχεδίασης ο συντελεστής αντίστασης ορίζεται στο εντυπωσιακό 0.29 cD.

To λανσάρισμα γίνεται μέσα από δύο εκδόσεις, την Xcite και την Prime. Στην πρώτη συναντάμε μεταξύ άλλων ζάντες 17 ιντσών, LED φωτιστικά σώματα, ηλεκτρικά προσαρμοζόμενα καθίσματα, διζωνικό κλιματισμό και σύστημα καμερών απεικόνισης 360 μοιρών. Η έκδοση Prime διαφοροποιείται ως προς τις ζάντες (19 ιντσών) ενώ προσφέρει επιπρόσθετα ασύρματη φόρτιση κινητού, hands-free άνοιγμα του χώρου αποσκευών, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα και φιμέ πίσω τζάμια.

Για την μπαταρία η Aiways εμπιστεύτηκε την CATL με ένα σύστημα ιόντων λιθίου χωρητικότητας 63 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία 410 χιλιομέτρων. Τέλος, για την κίνηση του U5 φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 140 kW (190 ίππων) και 315 Nm ροπής, τα οποία καταλήγουν στους μπροστινούς τροχούς. Όπως ανακοινώθηκε η τιμή της έκδοσης Xcite στην Ισπανία είναι 40.900€ ενώ της Prime είναι 43.900€.