Ανακοινώθηκαν οι τιμές του νέου Mazda CX-60 στην Ισπανία


Η νέα SUV πρότασης της ιαπωνικής φίρμας παρουσίασε τον τιμοκατάλογό της στην ισπανική αγορά. Δείτε τις διαθέσιμες εκδόσεις.

  • 10/3/2022

Κάτι λιγότερο από 48 ώρες μετά την επίσημη παρουσίασή του, το Mazda CX-60 PHEV προσγειώνεται στην ισπανική αγορά, με τους εγχώριους εμπόρους να γνωστοποιούν τον πλήρη τιμοκατάλογο, ο οποίος -θεωρητικά- δεν θα έχει μεγάλες αποκλίσεις σε σχέση με τις τιμές που θα δούμε και στην Ελλάδα.

Η αναμονή για τα αποκαλυπτήρια του πρώτου PHEV στην ιστορία της Mazda ήταν μεγάλη και σίγουρα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα που έχουν παρουσιάσει οι Ιάπωνες εδώ και σχεδόν μια δεκαετία. Σχεδιαστικά η Mazda πάτησε πάνω στη φιλοσοφία «Kodo» συνδέοντας άρρηκτα τη νέα της πρόταση με τις ρίζες της ιαπωνικής κληρονομιάς.

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα Skyactiv-G 2.5 άμεσου ψεκασμού με έναν μεγάλο ηλεκτροκινητήρα 100 kW, ένα ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων και μια μπαταρία υψηλής χωρητικότητας 355 V, 17,8 kWh που του επιτρέπει να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για έως και 63 km.

Αυτός ο συνδυασμός αποδίδει συνολική ισχύς συστήματος 327 PS/241 kW και άφθονη ροπή 500 Nm, καθιστώντας το, το πιο ισχυρό αυτοκίνητο δρόμου που έχει κατασκευάσει ποτέ η Mazda. Το Mazda CX-60 PHEV προσφέρει άκρως εντυπωσιακές επιδόσεις, επιταχύνοντας από 0-100 km/h σε μόλις 5.8 δευτερόλεπτα.

Οι διαθέσιμες εκδόσεις, έτσι όπως τις ανακοινώθηκαν στην ισπανική αγορά, είναι τέσσερις: Prime, Exclusive, Homura και Takumi. Ήδη από την πρώτη ο εξοπλισμός είναι αρκετά «γενναιόδωρος» αντικατοπτρίζοντας πλήρως τη στόχευση της Mazda προς τις premium επιλογές, κάτι που δικαιολογείται και από την τιμολογιακή προσέγγιση του μοντέλου όπου έχει βάση τις 50.268€.

Πιο συγκεκριμένα στην έκδοση Prime συναντάμε αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, οθόνη 12.3 ιντσών του συστήματος πολυμέσων, δορυφορική πλοήγηση, σύστημα ελέγχου τυφλών σημείων, city brake assist, κ.α.

Δείτε τον αναλυτικό τιμοκατάλογο για την ισπανική αγορά

ΈκδοσηΤιμή
Prime50.268€
Exclusive51.818€
Homure54.168€
takumi55.717€