Ανακοινώθηκε επισήμως το μικρό SUV της Toyota


ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΕΝΟΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ SUV ΣΤΗΝ ΓΚΑΜΑ ΤΗΣ TOYOTA ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΦΙΡΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΤΟ YARIS ΝΑ ΑΠΟΚΤΑ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΜΙΑΣ CROSSOVER ΕΚΔΟΣΗ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/1/2020

Από τα πλέον επίσημα χείλη, τον αντιπρόεδρο της Toyota Motor Europe, Matt Harison επιβεβαιώθηκε η προσθήκη ενός SUV αστικών διαστάσεων στην ευρωπαϊκή γκάμα της ιαπωνικής φίρμας.

Το μικρό SUV της Toyota θα βασίζεται στην πλατφόρμα -γνωστή με την κωδική ονομασία GA-B- που χρησιμοποιεί και το νέο Yaris, ωστόσο, σύμφωνα με τον Βρετανό θα αποτελεί κάτι περισσότερο από μια «ειδική» έκδοση με αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

«Αυτό το μοντέλο θα προσθέσει στην επιτυχία του Yaris στην Ευρώπη και προβλέπουμε ότι αυτά τα οχήματα θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 30% του όγκου πωλήσεων της Toyota στην Ευρώπη έως το 2025. 

Δεν θα χρειαστεί να περιμένετε πάρα πολύ για να δείτε τον τελικό σχεδιασμό και θα δείτε ότι αυτό δεν είναι μόνο ένα Yaris με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και σύστημα τετρακίνηση, αλλά ένα εντελώς νέο και ξεχωριστό μοντέλο με δυναμικό σχεδιασμό και προσωπικότητα", δήλωσε σχετικά ο Matt Harison.

Το compact SUV της Toyota θα κατασκευάζεται στη Γαλλία, στο πλευρό του νέου Yaris και όπως όλα δείχνουν θα διαθέτει ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις με το best seller της ελληνικής αγορά.