Δίλιτρη και με 258 ίππους η νέα Toyota GR Supra


H καινούργια Toyota GR Supra θα διατίθεται και με τον δίλιτρο turbo κινητήρα των 258 PS, για να είναι πιο προσιτή στους φανατικούς φίλους του ξεχωριστού μοντέλου. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 14/1/2020

Η Toyota GR Supra 2.0T θα αρχίσει να πωλείται από τον προσεχή Μάρτιο, όπως ανακοινώθηκε από την ιαπωνική εταιρεία. Κάτω από το καπό της συγκεκριμένης έκδοσης θα βρίσκεται ο δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος (τεχνολογίας «Twin Scroll»), τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας της BMW ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 258 PS/5.000-6.500 rpm και μέγιστη ροπή 400 Nm/1.550-4.400 rpm.

Όπως έγινε γνωστό, το βάρος της GR Supra 2.0 θα φτάνει τα 1.395 kg δηλαδή είναι κατά 100 kg ελαφρύτερη από τη μεγαλύτερη «αδερφή», αυτή με τον τρίλιτρο, εξακύλινδρο σε σειρά, turbo κινητήρα των 340 PS. Η GR Supra 2.0 θα διαθέτει, επίσης, το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων της «ZF», το οποίο έχει την ίδια κλιμάκωση σχέσεων αλλά ελάχιστα πιο «κοντή» τελική σχέση μετάδοσης, συγκριτικά. 

Το μικρότερο βάρος της GR Supra 2.0 τής επιτρέπει να έχει καλές επιδόσεις, που να ταιριάζουν στον σπορ χαρακτήρα του μοντέλου. Σύμφωνα με την Toyota, το αυτοκίνητο επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 5,2 sec, ενώ η τελική ταχύτητά του περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Αναφορικά με τη μέση τυποποιημένη κατανάλωσή της, είναι 5,9 l/100 km, ενώ η μέση τυποποιημένη εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα είναι 135 g/km (τιμές κατά «NEDC» και με τροχούς 18 ιντσών).

Όπως γράψαμε παραπάνω, οι πωλήσεις της GR Supra 2.0 θα αρχίσουν από τον προσεχή Μάρτιο, σύμφωνα με την Toyota. Για την έναρξή τους έχει προγραμματιστεί η δημιουργία μιας ειδικής εξοπλιστικής έκδοσης η οποία θα υπάρξει μόνο σε 200 αριθμημένες μονάδες και η οποία θα ονομάζεται «Fuji Speedway limited edition». Το αμάξωμά της θα είναι βαμμένο σε αποκλειστικό για την περίσταση άσπρο μεταλλικό χρώμα, θα έχει μαύρους ματ τροχούς 19 ιντσών και κόκκινα καλύμματα στους εξωτερικούς καθρέφτες. Εσωτερικά, στη συγκεκριμένη έκδοση θα υπάρχει επένδυση από ανθρακονήματα στο ταμπλό και επένδυση από alcantara.