Ανακοινώθηκε η τιμή του υβριδικού Dacia Jogger στην Ισπανία


Το πρώτο υβριδικό Dacia ξεκίνησε το εμπορικό του ταξίδι στην ισπανική αγορά, με τον εισαγωγέα να ανακοινώνει την αρχική τιμή και τις διαθέσιμες εξοπλιστικές εκδόσεις.

  • 22/2/2023

Έχοντας συμπληρώσει σχεδόν έναν χρόνο από τη στιγμή που λανσαρίστηκε στις παγκόσμιες αγορές, το Dacia Jogger ετοιμάζεται να... ανοίξει τα φτερά του και να πετάξει ακόμα πιο μακριά με τη νέα υβριδική έκδοση.

Η πρώτη υβριδική πρόταση στην ιστορία της Dacia υποδέχθηκε πριν από λίγο καιρό τον κινητήρα HYBRID 140 που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και κατασκευάζεται στη μονάδα παραγωγής του Mioveni, στην Ρουμανία.

Στόχος της πρότασης, η οποία το προσεχές διάστημα θα φτάσει και στη χώρα μας, είναι να συνδυάσει την ευρυχωρία με τα οφέλη του υβριδισμού, ρίχνοντας τα επίπεδα στην κατανάλωση καυσίμου αλλά και στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Ο κατασκευαστής τονίζει ότι το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, σε συνδυασμό με την μπαταρία ιόντων λιθίου των 1,2 kWh (230V), αλλά και την αποδοτικότητα του αυτόματου κιβωτίου, δίνουν τη δυνατότητα της αμιγούς ηλεκτροκίνησης στο 80% των αστικών διαδρομών ενώ μειώνεται η κατανάλωση έως και κατά 40% σε σύγκριση με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης σε αστικό κύκλο, οδηγούμενο με τον ίδιο τρόπο.

Η Dacia ποντάρει πολλά στο υβριδικό Jogger και για αυτό φρόντισε να μην κάνει εκπτώσεις στους χώρους οι οποίοι παραμένουν αμετάβλητοι σε σχέση με τις υπάρχουσες εκδόσεις. Η ενσωμάτωση της μπαταρίας σχεδιάστηκε από την αρχή και τοποθετήθηκε κάτω από το δάπεδο, στο χώρο της ρεζέρβας, εκεί δηλαδή που βρίσκεται το ρεζερβουάρ του LPG για τον κινητήρα 1.0 TCe 100 LPG.

Το υβριδικό σύνολο αποτελείται από έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,6 L με απόδοση 90 PS και δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας με ισχύ 50 PS και μία μίζα/γεννήτρια εκκίνησης, υψηλής τάσεως) και ένα ηλεκτρικό αυτόματο κιβώτιο multi-mode με 4 σχέσεις που συνδέονται με τον κινητήρα εσωτερικής καύσεως και 2 σχέσεις που συνδέονται με τον ηλεκτροκινητήρα. Αυτό σημαίνει ότι η συνδυαστική ισχύς του κινητήριου συνόλου είναι 140 PS.

Το λανσάρισμα στην Ισπανία γίνεται με δύο εξοπλιστικές εκδόσεις, την Extreme και την Expression. Η πρώτη, όπως αναφέρουν οι Ισπανοί, θα είναι διαθέσιμη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, οπότε όσοι ενδιαφέρονται να την αποκτήσουν θα πρέπει να κάνουν άμεσα την παραγγελία τους.

Μεταξύ άλλων στον βασικό εξοπλισμό συναντάμε 16άρες ζάντες, αυτόματους προβολείς LED, οθόνη 8 ιντσών για το Σύστημα Πολυμέσων και 7 ιντσών για τον πίνακα οργάνων, ηλεκτρικό χειρόφρενο, hill assist, αισθητήρες βροχής, σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης (e-call), κ.α.

Η αρχική τιμή του πενταθέσιου υβριδικού Dacia Jogger είναι οι 24.450€ χωρίς να υπολογίζεται κάποια προωθητική ενέργεια. Πλέον μένει να δούμε πότε θα ανοίξουν οι παραγγελίες και για την Ελλάδα αλλά και πως θα διαμορφωθεί η τιμή του.