Ανακοινώθηκε το νέο Opel Vivaro Van


Η γερμανική εταιρία παρουσίασε την 3η γενιά του Vivaro που θα είναι διαθέσιμη στις ευρωπαϊκές αγορές μέσα στους επόμενους μήνες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 11/2/2019

Το νέο Vivaro μοιράζεται κοινά μηχανικά μέρη με τα Citroen Jumpy, Peugeot Expert και Toyota Proace και θα είναι διαθέσιμο σε τρία διαφορετικά μήκη αμαξώματος σε 4,6 m , 4,95 m και 5,3 m. Η τελευταία και μακρύτερη έκδοση χωρά αντικείμενα με μήκος έως 4 m με χωρητικότητα 6,6 m3, με πίσω συρόμενη πόρτα, ωφέλιμο φορτίο 1.400 kg (200 kg από την προηγούμενη γενιά). Πέρα από τις εκδόσεις cargo panel, platform chassis υπάρχει η Combi για μεταφορά προσωπικού και η crew cab για μεταφορά έως έξι άτομα.

Χάρη στο ύψος των 1,9 m το νέο Vivaro μπορεί να έχει πρόσβαση σε υπόγεια πάρκινγκ ή σε εμπορικά κέντρα με χαμηλή οροφή, κάτι που διευκολύνει τη φόρτωση/εκφόρτωση. Σταθερότητα και ασφάλεια σε κάθε είδους ολισθηρές επιφάνειες – λάσπη, άμμο ή χιόνι – παρέχει το προηγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip.

Στο εσωτερικό του νέου Vivaro υπάρχουν πολλές σύγχρονες τεχνολογίες και συστήματα όπως είναι τα Head up display, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, cruise control κ.α. Τα infotainment συστήματα Multimedia Radio και Multimedia Navi Pro διατίθενται με τη μεγάλη οθόνη αφής 7”. Και τα δύο περιλαμβάνουν ενσωμάτωση τηλεφώνου μέσω Apple CarPlay και Android Auto.

Αξιοσημείωτο είναι πως το 2020 στην γκάμα των συμβατικών κινητήρων θα προστεθεί μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση ώστε η Opel να ξεκινήσει τον εξηλεκτρισμό των LCV μοντέλων της που θα κινούνται στα κέντρα των πόλεων ανεξάρτητα από το αν υπάρχει «εμπάργκο» ή όχι.