Ανανέωση για την Toyota Corolla το 2021


Η Toyota προχώρησε σε μία αισθητική και τεχνολογική ανανέωση του δημοφιλούς της μικρομεσαίου για την αγορά της Αγγλίας. Αυτό μας κάνει να υποπτευόμαστε ότι σύντομα θα δούμε κάτι ανάλογο και εδώ.

  • 23/11/2020

Η ανανέωση στην οποία προέβη η Toyota αφορά φυσικά το σύνολο των εκδόσεων Corolla, τα Hybrid Hatchback, Saloon και Touring Sports estate. Οπτικά το πρώτο πράγμα που ξεχωρίζει σε αυτά είναι τα νέα φωτιστικά σώματα, με τα LED φώτα ομίχλης να προσφέρονται πλέον από το βασικό εξοπλισμό.

Ειδικά για τις ακριβές εκδόσεις, συνοδεύονται από χρωματισμούς δύο τόνων, ενώ υπάρχουν και νέας σχεδίασης τροχοί 17 ιντσών.

Στο εσωτερικό τώρα, απαντάμε μία νέα «multi-information» οθόνη επτά ιντσών, στον πίνακα οργάνων, μία νέα μαύρη απόχρωση ταπετσαρίας, καθώς και νέα, ποιοτικότερα υλικά σε πόρτες και ταμπλό. Μία ενδιαφέρουσα προσθήκη έχει επίσης να κάνει με τον μπλε ambient εσωτερικό φωτισμό, ενώ μικροαλλαγές υπάρχουν και σε θέματα εργονομίας.

Σε ό,τι αφορά στην ηλεκτρονική ολοκλήρωση του συνόλου, το σύστημα multimedia έρχεται με περισσότερες λειτουργίες. Με τη σειρά του αναβαθμισμένη είναι και η εφαρμογή για κινητά MyT της εταιρίας, που προσφέρει πλέον απομακρυσμένο έλεγχο του αυτοκινήτου και τη δυνατότητα εύρεσης σε περίπτωση κλοπής.

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα λειτουργία είναι η eCare, όπου ενημερώνει από απόσταση τον οδηγό σε περίπτωση που εμφανιστεί κάποια δυσλειτουργία, ώστε να δώσει προσοχή.

Ειδικά για τις υβριδικές εκδόσεις, θα δεχτούν έναν ενδείκτη EV στον πίνακα των οργάνων, έτσι ώστε να καταλαβαίνει ο οδηγός πότε το αυτοκίνητο κινείται σε αμιγώς ηλεκτρική διαμόρφωση, με το συμβατικό του κινητήρα απενεργοποιημένο.

Όλα αυτά, επαναλαμβάνουμε, αφορούν τις εκδόσεις Corolla που κυκλοφορούν στην αγορά της Αγγλίας. Κατά πάσα πιθανότητα όμως, αποτελούν προάγγελο για αυτό που θα ακολουθήσει και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές.