Ανανέωση για το Citroen C1


Μετά τα Toyota Aygo και Peugeot 108, το κύμα της ανανέωσης περνά και από το μικρότερο μοντέλο της Citroen με παρόμοιες βελτιώσεις και αναβαθμίσεις.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 4/4/2018

Στο πλαίσιο ενός τυπικού facelift το C1 αποκτά ορισμένες διακριτικές αλλαγές στο αμάξωμα και στο εσωτερικό και ταυτόχρονα αποκτά νέους χρωματικούς συνδυασμούς (που φτάνουν τους 32 συνολικά) και επιλογές στις επενδύσεις. Οι δύο ειδικές εκδόσεις Urban Ride και Elle (που προορίζονται κυρίως για την γαλλική αγορά) απευθύνονται στο νεανικό κοινό και ξεχωρίζουν από ιδιαίτερα στοιχεία.

Πλουσιότερος είναι ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας. Στις κορυφαίες εκδόσεις το σύστημα πολυμέσων με touch-screen διάστασης 7 in υποστηρίζει όλα τα πρωτόκολλα συνδεσιμότητας (MirrorLink, Android Auto και Apple CarPlay) όταν ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σύστημα αυτόνομης πέδησης, προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, κάμερα οπισθοπορείας, αναγνώριση ορίων ταχύτητας κ.α.

Εντούτοις η σημαντικότερη αναβάθμιση έχει να κάνει με τον τρικύλινδρο 1.000άρη VTi που αποδίδει επιπλέον τέσσερις ίππους και συνολικά η ισχύς του φτάνει τους 72 PS. Εξακολουθεί να συνδυάζεται με μηχανικό ή αυτοματοποιημένο κιβώτιο πέντε σχέσεων όταν η εκπομπή ρύπων είναι σύμφωνη με την προδιαγραφή Euro 6.2.