Ανανέωση για το μεγάλο SUV της Audi


Το Q7 θα εναρμονιστεί στα τελευταία δεδομένα της μάρκας. Τόσο στην εξωτερική του εικόνα όσο και στον εσωτερικό του σχεδιασμό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 21/12/2018

To Q7, το μεγάλο SUV της Audi, έχει σχεδόν συμπληρώσει το χρόνο που απαιτείται για να εμφανιστεί η ανανεωμένη εκδοχή του. Κάτι που αναμένεται να γίνει σε περίπου 6 μήνες από τώρα, τον επόμενο Ιούνιο, ενώ ήδη, όπως προκύπτει από εικόνες του με καμουφλάζ που υπάρχουν στο διαδίκτυο, δοκιμάζεται στις πιο κρύες περιοχές του πλανήτη.

Αισθητικά το SUV των 5,0+ μέτρων, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 7 επιβάτες, θα προσαρμοστεί αισθητικά στα πιο καινούργια μοντέλα της μάρκας. Τόσο τα συμβατικά, όπως τα Α6, Α7 και Α8 όσο και το SUV, όπως το alter ego του Q8. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως θα μεγαλώσει η μάσκα του, κυρίως ως προς το πλάτος, οι εισαγωγές αέρα θα γίνουν και αυτές με τη σειρά τους μεγαλύτερες, ενώ θα επανασχεδιαστούν και οι LED προβολείς. Ταυτόχρονα θα υπάρξουν και νέα πίσω φώτα, που θα μοιάζουν με αυτά του ηλεκτρικού E-Tron.

Πιο σημαντικές θα είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό, που θα προσαρμοστεί στη νέα εικόνα των Audi. Αυτή δηλαδή με τη διπλή οθόνη στην κεντρική κονσόλα, που δημιουργεί μια ιδιαίτερα έντονη high tech αίσθηση. Φυσικά στα τελευταία δεδομένα θα προσαρμοστεί τόσο το σύστημα infotainment όσο και τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες οι πιο πολλοί θα αποκτήσουν ήπια υβριδική (mild hybrid) υποβοήθηση, ενώ ακόμα δεν είναι βέβαιο αν θα επιστρέψουν στη γκάμα τόσο το plug-in υβριδικό Q7 E-tron όσο και το SQ7, που έχουν πέσει θύματα της υιοθέτησης του WLTP.