Ανανέωση για το Mini Clubman


Το Clubman περνά με την σειρά του από μια διακριτική ανανέωση και αποκτά νέα μάσκα και προβολείς.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/4/2019

Διανύοντας το μέσο της πορείας του στην τρέχουσα γενιά του, το Mini Clubman περνά από ένα προγραμματισμένο facelift ώστε να αποκτήσει ένα πιο φρέσκο παρουσιαστικό. Στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου, ξεχωρίζουν το δυναμικό φούσκωμα του καπό, οι στρογγυλοί προβολείς (προαιρετικά οι LED Matrix) και το εξωτερικό περίγραμμα της μάσκας, η οποία πλέον εκτείνεται σχεδόν σε όλο τον προφυλακτήρα.

Στο εσωτερικό υπάρχουν αλλαγές στα σημεία και μάλλον περνούν απαρατήρητες. Πλουσιότερος είναι ο εξοπλισμός άνεσης και συνδεσιμότητας. Η στάνταρ γκάμα εξοπλισμού περιλαμβάνει ένα ηχοσύστημα με έξι ηχεία και θύρα USB. Αυτό επιτρέπει τη χρήση audio streaming μέσω μιας σύνδεσης Bluetooth. Υπάρχει επίσης hands-free εγκατάσταση τηλεφώνου με διεπαφή USB. Το στάνταρ λειτουργικό σύστημα περιλαμβάνει έγχρωμη οθόνη 6,5” στο κεντρικό όργανο και MINI Controller στην κεντρική κονσόλα, ενώ υπάρχει δυνατότητα χρήσης διαδικτυακών υπηρεσιών MINI Connected.

Προαιρετικά διατίθεται επίσης σύστημα προσαρμοζόμενης ανάρτησης (με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και μέσω των προαιρετικών Driving Modes), ενώ ένα νέο στοιχείο προαιρετικού εξοπλισμού είναι η σπορ ανάρτηση χαμηλωμένη κατά 10 mm. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν αλλαγές στην γκάμα των κινητήρων που ξεκινά από τον τρικύλινδρο 1.500άρη των 102 PS (στο One) ή 136 PS (στο Cooper) και τον diesel ίδιας διάταξης με 116 PS (στο One). Από εκεί και πέρα υπάρχουν δίλιτρες επιλογές που συνδυάζονται και με τετρακίνηση ALL4.