Ανανέωση για το SsangYong Tivoli


H ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΜΙΑ FACELIFT ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ TIVOLI ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΝΕΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/5/2020

To SsangYong Tivoli είναι ένα από τα «ξεχασμένα» SUV της αγοράς που μπορεί να μην υστερεί τόσο σε ποιότητα όσο και σε δυνατότητες αλλά ο ισχυρός ανταγωνισμός έχει καταφέρει να το επισκιάσει. Παρά ταύτα οι Κορεάτες δεν το βάζουν κάτω και προχωρούν με μια ανανέωση για το μικρότερο SUV της που κυκλοφορεί και στην χώρα μας εδώ και πέντε χρόνια.

Εξωτερικά οι αλλαγές συνάδουν με ένα τυπικό facelift και εντοπίζονται στα επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, στους νέους προφυλακτήρες με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, στα νέα προβολάκια ομίχλης, ελαφρώς διαφορετική είναι και η πίσω πόρτα του χώρου αποσκευών.

Στο εσωτερικό βλέπουμε αρκετές διαφορές με μία νέα οθόνη αφής 9,0’’ για το σύστημα πολυμέσων που υποστηρίζει περισσότερες δυνατότητες συνδεσιμότητας. Επίσης, υπάρχει νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 10,25’’, ενώ αλλαγμένα είναι ο επιλογέας ταχυτήτων, το διαφορετικό τιμόνι και οι αεραγωγοί.

Κάτω από το καπό υπάρχουν σημαντικές αλλαγές, όπως ο νέος turbo τρικύλινδρος 1.2 GDi-T που αποδίδει 128 PS και 230 Nm. Ο μεγαλύτερος τετρακύλινδρος 1.5 GDi-T έχει 163 PS και 280 Nm και προαιρετικά συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο (στάνταρ το χειροκίνητο κιβώτιο με τις 6 σχέσεις). Υπάρχει και diesel έκδοση στα 1.600 cc με 136 PS και 324 Nm. Τουλάχιστον για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους αφού για την χώρα μας δεν προβλέπεται η εισαγωγή του Tivoli.