Ανθρακονημάτινο supercar εξελίσσει η Ginetta


Ένας ιστορικός αλλά όχι απαραίτητα γνωστός στο ευρύ κοινό κατασκευαστής υπεραυτοκινήτων, o βρετανικής καταγωγής Ginetta, επιστρέφει με ένα νέο, ανθρακονημάτινο supercar.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 30/1/2019

Συνέχεια σε μια σπάνια παράδοση επτά δεκαετιών δίνει η άσημη Ginetta, μια αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που “ειδικεύεται” στην κατασκευή υπεραυτοκινήτων.

Η βρετανική φίρμα προτίθεται να δημιουργήσει ένα νέο supercar, το οποίο θα βασίζεται σε ανθρακονημάτινο πλαίσιο, έχοντας ως βασικό χαρακτηριστικό το χαμηλό βάρος.

Γι’ αυτόν τον σκοπό άλλωστε επιλέχθηκε το ίδιο-συνθετικό υλικό για τα πάνελ του αμαξώματος, περιορίζοντας το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου στα περίπου 1.200 κιλά.

Με τη σειρά του, ο ατμοσφαιρικός V8 κινητήρας των 6,0 λίτρων, αναμένεται να αποδίδει περισσότερους από 600 ίππους, εξασφαλίζοντας στο βρετανικό supercar εντυπωσιακές επιδόσεις.

Βγαλμένο από τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα είναι το σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων όπως άλλωστε και ο αεροδυναμικός σχεδιασμός, παραπέμποντας στις αγωνιστικές καταβολές της βρετανικής φίρμας.

Η Ginetta έχει κατασκευάσει περισσότερα από 400 αγωνιστικά τετράτροχα της κατηγορίας GT4, ενώ διερευνά και την πιθανότητα δημιουργία ενός πρωτότυπου LMP1 με σκοπό να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής και ειδικότερα στον εικοσιτετράωρο αγώνα του Le Mans.