Αντίστροφη μέτρηση για τις νέες BMW M3 & M4


H ΒΜW επιβεβαίωσε το επίσημο ντεμπούτο των ολοκαίνουργιων M3 και M4 στα μέσα του Σεπτεμβρίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: BMW
  • 1/7/2020

Δύο από τα πιο καυτά σπορ μοντέλα βρίσκονται στο τελικό στάδιο της εξέλιξής τους και οι ειδικοί κάνουν τις τελευταίες ρυθμίσεις στις πίστες και στους δρόμους. Μάλιστα η BMW έδωσε αρκετές φωτογραφίες και ένα βίντεο από τη M3 Sedan με το χαρακτηριστικό καμουφλάζ που γυρίστηκε σε δρόμους της Γερμανίας, το βόρειο Αρκτικό κύκλο και βέβαια το Nurburgring.

Επιπλέον η BMW έδωσε και μια σκοτεινή εικόνα από τις δύο όψεις των αυτοκινήτων όπου στο πίσω μέρος διακρίνονται οι διπλές απολήξεις της Akrapovic. Μπροστά η μεγάλη μάσκα θα υπάρχει μόνο στην Μ4 αφού η πιο οικογενειακή Μ3 θα έχει μια κανονικού μεγέθους.

Ταυτόχρονα επιβεβαιώθηκε πως οι στάνταρ εκδόσεις των μοντέλων θα έχουν και χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων με κίνηση στον πίσω άξονα για αυθεντική απόλαυση. Εδώ ο νέος τρίλιτρος twin-turbo εξακύλινδρος σε σειρά θα αποδίδει 480 ίππους.

«Για τους πελάτες μας που προτιμούν μια καθαρή εμπειρία με υψηλή συμμετοχικότητα στην οδήγηση οι εκδόσεις με χειροκίνητο κιβώτιο αποτελούν μια μοναδική επιλογή στηνν κατηγορία», λέει ο Dirk Hδcker, επικεφαλής του τμήματος Development M Automobiles και BMW Individual. Κάτι που ισχύει αφού τόσο η Mercedes-AMG όσο και η  Audi Sport δεν προσφέρουν αντίστοιχες manual εκδόσεις στα μοντέλα υψηλών επιδόσεων.

Η ισχυρότερη Competition θα έχει αυξημένη ισχύ στα 510 άλογα και θα έχει στάνταρ αυτόματο 8άρι Steptronic. Οι M3 Competition και M4 Competition θα είναι αργότερα διαθέσιμες με την εξελιγμένη τετρακίνηση M xDrive που θα προσφέρει και την επιλογή της πλήρους μεταφοράς της ροπής αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.