Αντίστροφη μέτρηση για το Kia XCeed


Η crossover εκδοχή του Ceed θα παρουσιαστεί επίσημα το φθινόπωρο στην Φρανκφούρτη και προς τα τέλη του χρόνου θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/3/2019

Η κορεατική εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα το πρώτο teaser σκίτσο όπου διακρίνεται ένα σαφώς υπερυψωμένο αμάξωμα με έντονα crossover στιλ. Αυτό που διαφαίνεται είναι πως το XCeed δεν θα είναι μια απλή έκδοση με προστατευτικά πλαστικά αλλά θα έχει την αύρα ενός SUV με ανάρτηση με νέα ελατήρια και σηκωμένο αμάξωμα.

Λογικά το μήκος του αμαξώματος θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το πεντάθυρο και τα έξτρα εκατοστά θα αφορούν στο πίσω μέρος προς όφελος του χώρου αποσκευών. Κατά τα υπόλοιπα στο εσωτερικό θα υπάρχει η πανομοιότυπη ποιοτική εικόνα του ταμπλό του Ceed που συναντάμε και στα άλλα μέλη της οικογένειας (Hatchback, Sportswagon, Proceed).

Τα μηχανικά μέρη θα είναι τα ίδια με διαφορετικές ρυθμίσεις ελέω της νέας ανάρτησης με διαφορετικό συνδυασμό ελατηρίων και αμορτισέρ. Παρόλο που στην πίσω διάταξη υπάρχουν πολλαπλοί σύνδεσμοι το XCeed θα είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητο και θα τοποθετείται ευθέως απέναντι στο Ford Focus Active.

Κοινοί θα είναι και οι κινητήρες με τις εκδόσεις βενζίνης να εφοδιάζονται με τον τρικύλινδρο 1.000άρη και τον μεγαλύτερο τετρακύλινδρο στα 1.400 cc. Φυσικά θα υπάρχει και diesel έκδοση στα 1.600 cc και αργότερα οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για μία mild-hybrid. To επερχόμενο XCeed θα πλασαριστεί λίγο πάνω από το Stonic και κάτω από το Sportage που προσφέρει και τετρακίνητες εκδόσεις.