Αντίστροφη μέτρηση για το νέο Citroen C4!


Με ένα tweet η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε την προγραμματισμένη για τις 30 Ιουνίου επίσημη πρεμιέρα του νέου C4.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: αρχείο
  • 10/6/2020

Μάλιστα η ανάρτηση που έγινε στο Twitter και που μπορείτε να δείτε παρακάτω προλογίζει το νέο Citroen e-C4 που θα είναι η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή της νέας γενιάς. Όπως άλλωστε συνηθίζουν οι Γάλλοι αφού τόσο το δικό τους e-Jumpy όσο και τα αδερφά e-208 και e-2008 έχουν μπροστά από τις ονομασίες του το γράμμα… που ηλεκτρίζει!

Λογικά το e-C4 θα χρησιμοποιεί το σύστημα πρόωσης με το ηλεκτρικό μοτέρ των 136 PS και την μπαταρία των 50 kWh. Το οποίο κινεί τόσο το Corsa-e της Opel όπως και το επερχόμενο Mokka. Επίσης, μαζί με το ηλεκτρικό C4 θα δούμε πιθανότατα και τις συμβατικές εκδόσεις του μοντέλου που θα έχουν κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

Ωστόσο, το νέο C4 δεν θα έχει ως αντίπαλο τους κλασικούς hatch παίχτες, όπως τα Ford Focus, Hyundai i30 κ.α., αλλά θα ξεπερνά αυτά τα σχεδιαστικά πρότυπα με μια πιο crossover αμφίεση. Έτσι, αυτό που θα δούμε θα είναι ένα υπερυψωμένο αμάξωμα με στιλ που θα εναρμονίζεται με το μεγαλύτερο C5 Aircross, καθώς και με τις ανέσεις και τις σύγχρονες τεχνολογίες που προσφέρει η Citroen.