Αντίστροφη μέτρηση για το Volkswagen ID


H ημερομηνία της αποκάλυψης για το πρώτο μέλος της σειράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων ID πλησιάζει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/5/2019

Από τις 8 Μαΐου η Volkswagen θα ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες για το ID Hatchback που λογικά παρουσιαστεί μέσα στο καλοκαίρι και ενώ βρισκόμαστε περίπου έξι μήνες πριν την παγκόσμια πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου ηλεκτρικού στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Το πεντάθυρο ID θα ξεκινήσει να πωλείται αρχές 2020 έχοντας ως άμεσο στόχο τα Nissan Leaf, Hyundai Kona Electric και Kia e-Niro. Η VW έχει ως στόχο να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο σε πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2025.

Ήδη η γερμανική εταιρία έχει δώσει στην δημοσιότητα φωτογραφίες από το πρώτο ID να δοκιμάζεται με βαρύ καμουφλάζ στη Νότια Αφρική. Είναι το πρώτο μοντέλο που θα βασιστεί στην πλατφόρμα MEB και σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία στο πίσω άξονα θα υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας 170 PS με τις μπαταρίες να δίνουν αυτονομία από περίπου 330 έως 550 km (ανάλογα με την έκδοση).

Όσον αφορά στο μέγεθός του δεν θα διαφέρει και πολύ από ένα Golf. Ωστόσο, ελέω της ηλεκτρικής του διάταξης θα έχει πολύ μεγαλύτερο μεταξόνιο και πιο κοντούς προβόλους προς όφελος των εσωτερικών χώρων. Όσο για την τιμή θα ξεκινά από τις 30.000 ευρώ και ανάλογα με τις ελαφρύνσεις που θα υπάρχουν σε κάθε χώρα.