Απεβίωσε ο Richard Parry-Jones, πρώην διευθύνων της Ford


O Richard Parry-Jones, o άνθρωπος που ανασύστησε την εικόνα της Ford στη σύγχρονη εποχή, έχασε τη ζωή του εξαιτίας δυστυχήματος με τρακτέρ στη φάρμα του, όπως έγινε γνωστό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 17/4/2021

Ο κ. Richard Parry-Jones, ο άνθρωπος που με τις επιλογές του και την επαγγελματική εμπειρία του κατάφερε να κάνει τη Ford μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αυτοκινητοβιομηχανίες αναφορικά με τη σχεδίαση και την οδική συμπεριφορά των μοντέλων της, έχασε τη ζωή του εχτές (16 Απριλίου) σε ηλικία 69 ετών.

Όπως ανακοινώθηκε, το δυστύχημα συνέβη στη φάρμα του όταν έχασε τον έλεγχο του τρακτέρ στο οποίο επέβαινε. Ο κ. Parry-Jones δούλεψε στον Όμιλο Ford επί 38 χρόνια και ανελίχθηκε στην επαγγελματική ιεραρχία. Ανέλαβε τη θέση του Αντιπροέδρου του Ομίλου στο τμήμα εξέλιξης των νέων μοντέλων σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως επίσης και τις θέσεις του επικεφαλής Τεχνικού Διευθυντή και επικεφαλής στο τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης παγκοσμίως. Επίσης, ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Aston Martin, στο διάστημα που αυτή άνηκε στη Ford.

Ο κ. Parry-Jones διακρίθηκε για την ικανότητά του να επικοινωνεί αποτελεσματικά με τους συνεργάτες και τους υφισταμένους του και να οργανώνει τα διάφορα τμήματα της εταιρείας κατά τη σχεδίαση και εξέλιξη των νέων μοντέλων.

Υπό την επίβλεψή του, δημιουργήθηκαν τη δεκαετία του 1980 τα Ford Escort τρίτης γενιάς και Sierra. Ωστόσο, η συμβολή του ήταν ουσιαστικότερη στη δεκαετία του 1990 οπότε και αναβαθμίστηκε ουσιαστικά η εικόνα των μοντέλων της «Μπλε Οβάλ». Ήταν ο άνθρωπος χάρη στον οποίο δημιουργήθηκαν τα Mondeo, Ka, Puma και φυσικά το Focus, το μοντέλο που άλλαξε σημαντικά τα δεδομένα στη μικρομεσαία κατηγορία οχημάτων. Επίσης, συνέβαλε στη δημιουργία των Cougar και Galaxy.

Ο Parry-Jones έμεινε στην ιστορία για τη διαδικασία αξιολόγησης «των 50 μέτρων», όπως την ονόμαζε. Πίστευε ότι κάποιος οδηγός θα πρέπει να καταλαβαίνει εάν έχει να κάνει με ένα καλό ή κακό αυτοκίνητο εντός των πρώτων 50 μέτρων που θα διανύσει με αυτό. Έτσι, πάντα επικέντρωνε την προσπάθειά του να δημιουργήσει η Ford νέα μοντέλα τα οποία να είναι τόσο καλά που να αξιολογούνται θετικά σε όλους τους τομείς τους από την πρώτη στιγμή.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.