Απίστευτη καραμπόλα 200 αυτοκίνητων σε γέφυρα της Κίνας - Ένας νεκρός, δεκάδες τραυματίες (video)


Πυκνή ομίχλη είχε σκεπάσει πολλές περιοχές γύρω από τη γέφυρα περιορίζοντας αισθητά την ορατότητα των οδηγών. 

  • 28/12/2022

Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες ήταν το αποτέλεσμα της γιγαντιαίας καραμπόλας που σημειώθηκε πριν από λίγες ώρες στη γέφυρα της πόλης Zhengzhou στην Κίνα στην οποία ενεπλάκησαν περισσότερα από 200 αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την ασιατική χώρα ο βασικός λόγος για αυτή την καραμπόλα ήταν η πυκνή ομίχλη που επικρατούσε και είχε μειώσει την ορατότητα στα 200 μέτρα.

Άμεσα τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης γέμισαν με videos και φωτογραφίες από το σημείο, με δεκάδες αυτοκίνητα και φορτηγά να είναι το ένα πάνω στο άλλο και τους οδηγούς που κατάφεραν να βγουν από αυτά να κοιτούν αποσβολωμένοι το χάος που είχε προκληθεί.

Λίγη ώρα μετά το συμβάν έσπευσαν στο σημείο 11 πυροσβεστικά και 66 διασώστες προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους οδηγούς και να μεταφερθούν οι τραυματίες στο νοσοκομείο.

Κινεζικά Μ.Μ.Ε αναφέρουν ότι η τοπική αστυνομία είχε βγάλει ανακοίνωση λίγες ώρες πριν την καραμπόλα ζητώντας από τους οδηγούς να αποφύγουν το οδικό δίκτυο στην περιοχή αφού η πυκνή ομίχλη έθετε σε κίνδυνο την οδική ασφάλεια.

Ωστόσο η γέφυρα Zhengxin Huanghe που περνάει πάνω από τον Κίτρινο Ποταμό συνδέει την πόλη Zhengzhou με το βόρειο κομμάτι της χώρας και με την βιομηχανική πόλη Xinxiang στην οποία κατευθύνονται καθημερινά πολλοί εργάτες.