Καραμπόλα 130 αυτοκινήτων στην Ιαπωνία εξαιτίας χιονοθύελλας


Οι θυελλώδεις άνεμοι, η σφοδρή χιονόπτωση αλλά και η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας δημιούργησαν ένα σκηνικό τρόμου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 20/1/2021

Οι χιονοπτώσεις είναι ωραίες όταν είναι κανείς στην ασφάλεια και θαλπωρή του σπιτιού του, ενώ οι δυσκολίες αρχίζουν όταν βρίσκεται κανείς στο δρόμο. Και κορυφώνονται όταν δεν μιλάμε για μια απλή χιονόπτωση αλλά για χιονοθύελλα. Σαν κι αυτή που συνέβη στην επαρχία Miyagi, στο βόρειο τμήμα του νησιού Honshu, σε απόσταση περίπου 250 χιλιομέτρων από το Τόκιο.

Η χιονοθύελλα αυτή λοιπόν είχε ανέμους με ταχύτητα που ξεπερνούσαν τα 100 km/h, με αποτέλεσμα να προκληθούν συνθήκες σχεδόν μηδενικής ορατότητες και μεγάλης ολισθηρότητας, με αποτέλεσμα να προκληθεί σε αυτοκινητόδρομο της περιοχής μια μεγάλη καραμπόλα στην οποία ενεπλάκησαν συνολικά 130 αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το BBC από το οποίο προέρχεται και το video το όριο ταχύτητας στην περιοχή είχε μειωθεί στα 50 km/h, αλλά από τις εικόνες της καραμπόλας και τις ζημιές που προκλήθηκαν προκύπτει πως πολλά από τα αυτοκίνητα κινούνται με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα.

Αρκετά πάντως από τα αυτοκίνητα βγήκαν σχεδόν αλώβητα από την καραμπόλα, ενώ άλλα καταστράφηκαν ολοσχερώς. Όσο για τους τραυματίες έφτασαν τους δέκα, δυστυχώς υπήρχε και ένας νεκρός, ενώ τα πράγματα, με βάση των αριθμό τόσο των εμπλεκόμενων αυτοκινήτων όσο και των ανθρώπων που ξεπερνούσαν τους 200 θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα.

Το ηθικό δίδαγμα είναι πως σε τέτοιες περιπτώσεις προσαρμόζουμε άμεσα την ταχύτητα του αυτοκινήτου μας σε τέτοια επίπεδα ώστε να νοιώθουμε ασφαλείς και κινούμαστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά.