Απίστευτο αλλά η Lamborghini έχει κατασκευάσει 10.000 Aventador


Η ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΗΣ MURCIELAGO ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: LAMBORGHINI
  • 11/9/2020

Για τα απλά, καθημερινά αυτοκίνητα ένα ύψος παραγωγής 10.000 μονάδων είναι κάτι που επιτυγχάνεται σε μερικές ημέρες και φυσικά δεν προκαλεί καμία εντύπωση σε κανέναν. Για τα υπερ- αυτοκίνητα όμως τα νούμερα είναι τελείως διαφορετικά, όπως βέβαια τελείως διαφορετικές είναι τόσο οι επιδόσεις τους όσο και οι τιμές τους.

Έτσι η Lamborghini έχει κάθε λόγο να είναι περήφανη για το ότι το κορυφαίο της μοντέλο, η Aventador, έσπασε τον αριθμό ορόσημο των 10.000 μονάδων. Και αυτό μέσα σε περίπου 9 χρόνια, μιας και η αρχική της έκδοση η τετρακίνητη κουπέ LP700-4 με τα 700 PS όπως αποκαλύπτει και η επωνυμία της έκανε την εμφάνισή της το 2011.

Στα τέλη του 2012 παρουσιάστηκε η Roadster με τα δύο αφαιρούμενα τμήματα της οροφής της να είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2016, η Aventador S είχε αεροδυναμικές βελτιώσεις, επανασχεδιασμένη ανάρτηση και 730 PS.

Το επόμενο μεγάλο βήμα εξέλιξης έγινε το 2018 με την SVJ, που είχε 770 PS και άλλες αναβαθμίσεις και πέτυχε νέο ρεκόρ στο Nürburgring για αυτοκίνητα παραγωγής. Η παραγωγή της SVJ είναι περιορισμένη στις 900 μονάδες, ενώ αυτή της SVJ 63, που αποτελεί φόρο τιμής στο έτος ίδρυσης της μάρκας στις 63.

Φυσικά SVJ και μάλιστα Roadster ήταν και η υπ’ αριθμόν 10.000 Aventador που πέρασε τις πύλες του εργοστασίου της Lamborghini και από εδώ και στο εξής θα κυκλοφορεί στην Ταϊλάνδη.