Aπίστευτο ατύχημα με τρέιλερ και σκάφος (Video)


Ένα πολύ καλό μάθημα για όσους κυκλοφορούν στην χώρα μας με τρέιλερ χωρίς να υπολογίζουν τίποτα είναι αυτό το video από την Αυστραλία.

  • 15/12/2019

Η οδήγηση έχοντας πίσω ένα τρέιλερ -και μάλιστα με ένα αρκετά μεγάλο σκάφος- είναι μία συνθήκη που απαιτεί αρκετή γνώση, τήρηση όλων των κανόνων και βέβαια υπομονή.

Υπομονή πάντως δεν είχε ο άνθρωπος που οδηγούσε το pick-up σέρνοντας πίσω ένα σκάφος στην Αυστραλία, όταν αποφάσισε να κάνει προσπέραση σε ένα άλλο όχημα που μάλλον τον καθυστερούσε.

Η ταχύτητα που ανέπτυξε θα πρέπει να ξεπερνούσε τα 110 χλμ/ώρα, όταν το σκάφος άρχισε να μετακινείται δεξιά και αριστερά, κάνοντας την κλασική αντίδραση ενός τρέϊλερ που έχει ξεφύγει από τον έλεγχο.

Η συνέχεια είναι η αναμενόμενη. Δύσκολα επανέρχεσαι από τέτοιες καταστάσεις, και στην συγκεκριμένη περίπτωση ο οδηγός είναι ιδιαίτερα τυχερός που κατάφερε να βγει χωρίς σημαντικούς τραυματισμούς. Το σκάφος πάντως έπαθε μεγάλες ζημιές.

Προς γνώση και συμμόρφωση λοιπόν και για τους εν Ελλάδι αντίστοιχους οδηγούς οι οποίοι -ιδίως το καλοκαίρι- κάνουν ότι τους κατέβει στο κεφάλι αγνοώντας νόμους όχι μόνο του ΚΟΚ αλλά και της Φυσικής.