Απίστευτο burnout από το 2018 Dodge Durango SRT των 475ps! [photos+video]


Τον εκρηκτικό χαρακτήρα ενός supercar έχει μετουσιώσει η Dodge στο αμάξωμα του ολοκαίνουργιου Durango!

  • 8/2/2017

ΦΩΤΟ: DODGE

Το Dodge Durango SRT είναι μια απτή απόδειξη της εξέλιξης των ειδών και αναφερόμαστε στα SUV και Crossovers τα οποία κάνουν θραύση στην Αμερική καθώς κερδίζουν πολύ από το χαμένο έδαφος στον τομέα των επιδόσεων.

Μπορεί το εντυπωσιακό τζιποειδές της Dodge να μην περάσει (επισήμως τουλάχιστον) τον Ατλαντικό για την αγορά της Ευρώπης, ωστόσο παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το τι μπορεί να κάνει σε επίπεδο επιδόσεων, προϊδεάζοντας και για τον χαρακτήρα του «ομογάλακτου» Jeep Grand Cherokee SRT με το οποίοι «μοιράζονται» τον θηριώδη ΗΕΜΙ V-8 των 6,4 λίτρων.

Το σύνολο αυτό που φαντάζει… too much στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, αποδίδει την εκπληκτική ισχύ των 475 ps στις 6.000 rpm και την εκρηκτική ροπή των 640 Nm στις 4.300 rpm την οποία και μεταφέρει μέσω του συστήματος τετρακίνησης και στους τέσσερις τροχούς το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF.

Το εντυπωσιακό αυτό SUV «πατάει» σε ειδικά για την περίσταση ελαστικά της Pirelli (P Zero ) διαστάσεων 295/45R-20 σε τύπο all-season και προαιρετικά μπορεί να εφοδιαστεί και με καλοκαιρινά για ακόμη καλύτερη πρόσφυση. Οσο για τις επιδόσεις, θυμίζουν supercar μια και το τυποποιημένο 0-100 km/h μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μόλις 4,4 sec.

Μάλιστα, η Dodge για να δείξει τον εκρηκτικό χαρακτήρα του Durango SRT ετοίμασε ένα video με ένα θεαματικό burnout!

Video - Το εντυπωσιακό burnout