Απίστευτο deal της Tesla με την Karenta στην Ελλάδα - Αλλάζει επίπεδο


H Tesla συμπληρώνει σχεδόν δύο χρόνια παρουσίας στη χώρα μας διαθέτοντας τη γκάμα των μοντέλων της και μια σειρά παρεχομένων υπηρεσιών. Σύντομα θα ανακοινώσει και νέα σημεία φόρτισης με superchargers.

  • 8/7/2022

Μπορεί η Volkswagen και η Tesla να είναι στα «μαχαίρια» παγκοσμίως, όμως στην Ελλάδα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Χωρίς να έχει γίνει ακόμη καμία επίσημη ανακοίνωση, αποκαλύφθηκε από τις σχετικές επιγραφές στα κεντρικά της Karenta, εξουσιοδοτημένου εμπόρου και συνεργάτη Service Volkswagen, Audi, Skoda και Volkswagen Επαγγελματικά Αυτοκίνητα στην Αργυρούπολη ότι θα αναλάβει και την επίσημη υποστήριξη εργασιών φανοποιίας της Tesla!

Υπενθυμίζεται ότι για την ώρα η Tesla διαθέτει ένα Service Center στον Άγιο Ιωάννη τον Ρέντη μέσω της FMS που αναλάμβανε τις σχετικές εργασίες αλλά πλέον από τον Αύγουστο θα υπάρχει και δεύτερο σημείο εξυπηρέτησης φανοποιίας στην Αργυρούπολη ενώ αργότερα θα υπάρχει σχετικό σημείο στη Θεσσαλονίκη.

Και στο βάθος… ανάπτυξη

H Tesla όμως ετοιμάζει πυρετωδώς και τις επόμενες κινήσεις της που αφορούν την ανάπτυξη των superchargers της στην Ελλάδα. Στην Αταλάντη υπάρχουν 4 φορτιστές των 250 kW ανά κατεύθυνση των οποίων η λειτουργία θα ανακοινωθεί σύντομα. Θα ακολουθήσει η Λάρισα μέσα στο 2022 πάλι με 8 φορτιστές των 250 kW, ενώ το 2023 σειρά έχει η Θεσσαλονίκη πάλι με 8 φορτιστές ίδιας ισχύος.

Στόχος της Tesla είναι να υπάρχει ανά 180 έως 200 km σημείο φόρτισης με ταχυφορτιστές στους κεντρικούς άξονες. Τέλος μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου στη Λ. Κηφισίας θα είναι έτοιμο το νέο Showroom της Tesla και θα ακολουθήσει και ένα ακόμα.