Απίστευτο: «Έσκασε» πάνω στα διόδια, εκτοξεύτηκε... και επέζησε! (video)


Ένας οδηγός sedan στην Κίνα έπεσε με δύναμη στο διαχωριστικό των λωρίδων ενός σταθμού διοδίων… θυμίζοντας τη σκηνή με τον Bruce Willis στο «Die Hard 4.0».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 1/12/2022

Ναι, όλοι έχουμε παρακολουθήσει αρκετά video στο YouTube με πολλά είδη ατυχημάτων. Συγκρούσεις ανάμεσα σε αυτοκίνητα, οχήματα που πέφτουν πάνω σε σπίτια, σε τοίχους, σε κολώνες, ακόμα και σε σταθμούς διοδίων.

Ωστόσο αυτό που συνέβη το απόγευμα της 24ης Νοεμβρίου στην Κίνα, δύσκολα το συναντά κανείς. Ο οδηγός ενός sedan έπεσε με ταχύτητα πάνω στο διαχωριστικό των λωρίδων πληρωμής ενός σταθμού διοδίων, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό του να εκτοξευθεί ψηλά στον αέρα και να καταλήξει ανάποδα στο έδαφος.

Το ατύχημα καταγράφηκε από κάμερα κλειστού κυκλώματος ασφαλείας. Το sedan πλησιάζει τον Σταθμό Διοδίων Shihe στον αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας Shengyang-Dalian, που διέρχεται μεταξύ των πόλεων Shenyang και Dilian, των δύο μεγαλύτερων πόλεων στην επαρχία Liaoning της Κίνας.

Ο οδηγός δεν επιβραδύνει το όχημα και πέφτει πάνω στο τσιμεντένιο διαχωριστικό. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έφτασαν στο σημείο περίπου 20 λεπτά μετά το συμβάν και διαπίστωσαν ότι για καλή του τύχη ήταν εύκολος ο απεγκλωβισμός του.

Αν και δεν γνωρίζουμε ακριβώς τη σοβαρότητα του τραυματισμού του οδηγού και μόνο το γεγονός ότι επέζησε μετά από τέτοια σφοδρή σύγκρουση, θα πρέπει να θεωρείται ένα μικρό θαύμα.

Για τους σινεφίλ, δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο ατύχημα να θυμίζει την εντυπωσιακή σκηνή της 4ης ταινίας «Die Hard» («Live Free or Die Hard»), με τον Bruce Willis να «καταρρίπτει» ένα ελικόπτερο χρησιμοποιώντας ένα περιπολικό.

Δείτε το ατύχημα, όπως το κατέγραψε το κανάλι Beka Net Driver στο YouTube και στο επόμενο video τη σκηνή από το «Πολύ σκληρός για να πεθάνει 4», μέσω του καναλιού Movieclips.