Aπίστευτο ποσό πώλησης για μία Toyota Supra του 1997


Πολύ της μόδας τελευταία η Supra της πρώτης γενιάς, ξεπέρασε κάθε ρεκόρ -και λογική- σε μία δημοπρασία που έγινε πριν λίγες ημέρες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 30/6/2019

Η εμφάνιση της νέας Supra που εξελίχθηκε σε συνεργασία της Toyota με την BMW δημιούργησε μία άνευ προηγουμένου έλξη για το προηγούμενο μοντέλο της δεκαετίας του 90, μιας δεκαετίας που έχει γίνει μόδα στα αυτοκίνητα και όχι μόνο.

Έτσι κάθε Supra εκείνης της εποχής που βγαίνει σε δημοπρασία πωλείται πλέον σε τρελά λεφτά. Όπως για παράδειγμα η A80 ΜΚ4 από το 1997 η οποία πωλήθηκε ούτε λίγο ούτε πολύ προς 176.000 δολάρια!

Ποσό εξωφρενικό αν σκεφτεί κανείς τι άλλο supercar των ημερών μας μπορεί να αγοράσει κανείς με αυτά τα χρήματα, όμως όπως φαίνεται υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι που θέλουν να δώσουν αυτά τα νούμερα σε ένα αυτοκίνητο που εκτός των άλλων έγραψε ιστορία στις ταινίες Fast and Furious.

To συγκεκριμένο όχημα έχει και κάποιες άλλες ιδιαιτερότητες. Πρόκειται για μοντέλο που κατασκευάστηκε το 1997, χρονιά που η εταιρία τα ονόμαζε όλα Limited Edition 15th Anniversary. Μάλιστα είναι και ένα από τα μόλις 376 που κατασκευάστηκαν με Targa οροφή κάτι που την κάνει ακόμα πιο σπάνια σε αυτόν τον συνδυασμό χρωμάτων, μαύρο μέσα και έξω. 

Από άποψη χιλιομέτρων, έχει ξεπεράσει τα 100.000 αν και είναι αρκετά "καθαρό" σε ανταλλακτικά με μόνη διαφοροποίηση μία aftermarket εξάτμιση και χαμηλωμένα ελατήρια. Όσοι ψάχνουν στις δημοπρασίες είχαν επισημάνει ένα σχεδόν ίδιο αυτοκίνητο πριν λίγο καιρό στο e-Bay, με τιμή πώλησης τα 89.995 δολάρια. Τώρα με ποιον τρόπο κατάφερε ο νέος ιδιοκτήτης να εκτοξεύσει την τιμή του στα διπλάσια είναι άκρως περίεργο, αν και η τρέλα με τις Supra της δεκαετίας του 90 δεν φαίνεται να κοπάζει εύκολα.