Από άλλον πλανήτη το ισπανικό Hurtan Grand Albaycin


Αν δεν είναι άσχημο δίχως αμφιβολία είναι ένα από τα πιο περίεργα αυτοκίνητα που έχουμε δει τελευταία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 22/1/2021

Όπως είχαμε γράψει το αυτοκίνητο που βλέπετε είναι μια έμπνευση της ισπανικής εταιρίας Hurtan, η οποία πήρε ως βάση το Mazda MX-5. Και του άλλαξε… τα φώτα αφού πολύ δύσκολα θα μπορούσες να μαντέψεις πως πίσω από αυτή την αμφιλεγόμενη σχεδιαστικά κατασκευή υπάρχει ένα Miata.

Όπως και να ΄χει, οι Ισπανοί προχώρησαν στην ολική παρουσίαση του Grand Albaycin δίνοντας όλα τα σχετικά στοιχεί και τις φωτογραφίες. Όπως μπορούμε να δούμε το μπροστινό μέρος έχει προβολείς που προεξέχουν από το αμάξωμα και ένα κακόγουστο καπό.

Επίσης, ξενίζουν τα φουσκωμένα φτερά ενώ οι πλεκτοί τροχοί προσπαθούν να ενισχύσουν μια ρετρό αύρα. Γενικότερα πρόκειται για ένα από τα πιο περίεργα άσχημα αυτοκίνητα που έχουμε δει με τους Ισπανούς να αποκαλύπτουν συγκεκριμένα μέρη από το εσωτερικό. Προφανώς επειδή πέρα από τις δερμάτινες επενδύσεις και τα λούσα είναι πανομοιότυπο με του MX-5.

Από την στιγμή που πίσω από αυτό το κουκούλι υπάρχει το roadster της Mazda επόμενο είναι οι κινητήρες να είναι ο μικρότερος βενζίνης του 1,5 lt με 132 PS και ο μεγαλύτερος των 2,0 lt με 184 PS. H μεγαλύτερη έκδοση συνδυάζεται και με αυτόματο κιβώτιο, ενώ η τελική είναι στα 204 km/h και στα 219 km/h, αντίστοιχα.

Η Hurtan σχεδιάζει να κατασκευάσει περίπου 30 Grand Albaycin και μελλοντικά να έχει αντιπροσώπους στην Γαλλία, στην Γερμανία, στην Ρωσία και στα Αραβικά Εμιράτα. Οι τιμές ξεκινούν από τις 59.000 ευρώ για το κάμπριο και από τις 72.000 ευρώ για το targa. Όσο δηλαδή κοστίζουν δύο MX-5 μαζί. Και λογικό είναι να ψάχνει κανείς ένα καλό λόγο γιατί να αγοράσει ένα Grand Albaycin. Εγώ δεν τον έχω βρει ακόμη…