Από τα MotoGP στην "Πράσινη κόλαση" με Opel GTC OPC!


Aleix Espargarò & Ricky Cardús ανακαλύπτουν την πίστα Nordschleife!

  • 16/7/2015

Ακόμα και ένας έμπειρος άσος του MotoGP δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά του όταν σκέφτεται την ασφάλτινη πίστα των 20,8 km στην περιοχή Eifel που ο Sir Jackie Stewart αποκάλεσε κάποτε "Πράσινη κόλαση".

Ο Aleix Espargaró δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο 25-χρονος εργοστασιακός αναβάτης της Suzuki παραδέχτηκε ότι η οδήγηση στη θρυλική πίστα Nordschleife του Nürburgring ήταν παιδικό όνειρο. Μαζί με τον Ισπανό συμπατριώτη του και αναβάτη του Moto2 Ricard “Ricky” Cardús έκανε το όνειρό του πραγματικότητα με τη βοήθεια της Opel πριν το Γερμανικό Grand Prix στο Sachsenring.

Εκείνο το πρωί, οι δύο Ισπανοί αναβάτες οι οποίοι έχουν επίσης αγωνιστική άδεια οδήγησης αυτοκινήτου, πήραν ο καθένας θέση πίσω από το τιμόνι ενός Opel GTC OPC με 280 hp και ανακάλυψαν θρυλικά κομμάτια της πίστας όπως τα “Schwedenkreuz“, “Fuchsröhre“, “Karussell“, “Brünnchen“, “Pflanzgarten“, “Schwalbenschwanz“,”Galgenkopf“ και “Döttinger Höhe“.

Στη συνέχεια, ο αγωνιστικός θρύλος της Opel και οπαδός των MotoGP, Volker Strycek ο οποίος γνωρίζει απέξω την πίστα Nordschleife τους έκανε μία γρήγορη κούρσα με το συναρπαστικό Opel.

Οι Espargaró και Cardús εντυπωσιάστηκαν τρομερά όταν έγραψαν μερικά ακόμα χιλιόμετρα με τα GTC OPC κατά τη διάρκεια πιο χαλαρών γύρων στη Nordschleife.

Το βράδυ, οι δύο Ισπανοί αναβάτες είχαν μία ακόμα ενδιαφέρουσα εμπειρία όταν ακολούθησαν τον πρώην αγωνιστικό οδηγό και σημερινό αφεντικό της Nürburgring Driving Academy, Andreas Gülden, σε τρεις γρήγορους γύρους. Αργότερα, ο Gülden μίλησε εγκωμιαστικά για το δίδυμο λέγοντας ότι έκαναν πολύ καλή εντύπωση σε τέσσερις τροχούς.

Τόσο ο Espargaró όσο και ο Cardús ξεχείλιζαν από ενθουσιασμό στο τέλος της ημέρας. «Η Nordschleife είναι πραγματικά η καλύτερη αγωνιστική πίστα στον κόσμο» δήλωσε ο Espargaró. «Σπάνια απολαμβάνω τόσο πολύ την προετοιμασία ενός αγώνα  MotoGP. Σίγουρα θα επιστρέψω. Και το GTC OPC είναι ένα θαυμάσιο αυτοκίνητο. Το εξαιρετικό πλαίσιο και ο υψηλόροπος turbo κινητήρας το κάνουν ιδανικό για τη Nordschleife», πρόσθεσε. Ο Cardús, team-mate του Γερμανού Marcel Schrötter στην Tech3 team, δήλωσε το ίδιο εντυπωσιασμένος: «Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις τρεις καλύτερες εμπειρίες που είχα ποτέ σε αγωνιστική πίστα. Ήταν συγκλονιστική».