Από την… Ινδία οι νέες "Καναδέζες" του Ελληνικού Στρατού


Τα γνωστά σε όλους G Wagen του Ελληνικού Στρατού πρόκειται πολύ σύντομα να αποστρατευθούν με τη νέα… σειρά να έρχεται πιθανότατα από την Ινδία, καθώς βασικοί υποψήφιοι για την προμήθεια των νέων τετρακίνητων οχημάτων είναι η Mahindra και η Tata.

  • 30/4/2020

Μετά τα Steyer και τα Mercedes G Wagen του Ελληνικού Στρατού οδηγούνται στην αποστρατεία. Τα τετρακίνητα οχήματα τα οποία μετρούν σχεδόν τρεις δεκαετίες προσφοράς στον Ελληνικό Στρατό πρόκειται πολύ σύντομα να αντικατασταθούν από νέα, που θα πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας του ΝΑΤΟ.

Ως βασικοί υποψήφιοι για την προμήθεια των νέων τετρακίνητων οχημάτων είναι η Mahindra και η Tata, ωστόσο, βασική προϋπόθεση ώστε να κλείσει η συμφωνία είναι η συναρμολόγησή τους να πραγματοποιηθεί στην ΕΛΒΟ.

Η τελευταία βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης, παρόλα αυτά πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την απόκτησή της από επενδυτή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η διαδικασία αντικατάστασης των Mercedes G Wagen θα ξεκινήσει το 2022 και θα ολοκληρωθεί οκτώ χρόνια αργότερα, συνεπώς δεν θα πρέπει να αποκλείεται η προμήθεια περισσότερων του ενός τύπου οχήματος.