Από την κόλαση στον παράδεισο με τη σύγχρονη Alfa Romeo GTV GTA


Η επιστροφή των διακριτικών GTA στις επιφάνειες μιας Alfa Romeo όπλισε το χέρι των σχεδιαστών της LP Design οι οποίοι έχουν τον τρόπο να μας υπενθυμίζουν τις πραγματικές δυνατότητες της μιλανέζικης φίρμας.

  • 23/3/2020

Η παρουσία της εμβληματικής Giulia GTA στην γκάμα της Alfa Romeo –πριν ανατρέξετε στο υπόλοιπο του τραπεζικού σας λογαριασμού να σας ενημερώσουμε ότι μόλις 500 αντίτυπα πρόκειται να κατασκευαστούν- επαναφέρει στο προσκήνιο της επικαιρότητας το ερώτημα για το αν οι Ιταλοί αξιοποιούν τη δυναμική μια φίρμας που μετρά εκατομμύρια πιστούς οπαδούς σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα έρχεται να δώσει για μια ακόμα φορά η σχεδιαστική δεινότητα των ανθρώπων της LP Design οι οποίοι δεν έχασαν την ευκαιρία να μπλέξουν την πραγματικότητα με τη φαντασία προσδίδοντας στην ήδη εντυπωσιακή σύγχρονη εκδοχή της Alfa Romeo GTV τα χαρακτηριστικά της Giulia GTA.

Ποια είναι αυτά; Τα ακραία αεροδυναμικά βοηθήματα κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά για τον περιορισμό του συνολικού βάρους, οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα για την καλύτερη δυνατή ψύξη του διπλά υπερτροφοδοτούμενου V6 κινητήρα των 2,9 λίτρων, οι ανασχεδιασμένοι τροχοί.

Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι η υλοποίηση ενός τέτοιου project μοιάζει απίθανη, αυτό ελάχιστα μειώνει την αξία του και τον αντίκτυπό του στις τάξεις των φανατικών οπαδών της ιταλικής φίρμας και όχι μόνον.