Απόβαση στον Βενέτικο 768 νέων από την Ευρώπη με Peugeot 205!


Europ’Raid: Περιήγηση και αλληλεγγύη σε μικρούς μαθητές απομακρυσμένων σχολείων 20 χωρών της Ευρώπης.

  • 11/8/2022

Στις όχθες του ποταμού Βετένικου βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (10/8) 768 νέοι ηλικίας 25 έως 32 ετών - στην πλειοψηφία τους Γάλλοι αλλά και από άλλες χώρες της Ευρώπης - οδηγώντας Peugeot 205.

Σύμφωνα με το voria.gr, τα 256 πληρώματα θα μείνουν για τρεις μέρες στα Γρεβενά – τρίτος εν Ελλάδι σταθμός τους μετά την Πρέβεζα και την Αθήνα – στο πλαίσιο του Europ’Raid, της οργανωμένης διάσχισης της Ευρώπης με σκοπό την περιήγηση και την αλληλεγγύη. Συνολικά, διανύουν σχεδόν 10.000 χιλιόμετρα, επισκεπτόμενα 20 χώρες.

Άπαντες ξεκίνησαν στις 30 Ιουλίου από το Παρίσι και μέσω Ιταλίας και Βαλκανικών χωρών έφτασαν στη χώρα μας. Οι νέοι σταματούν σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης που έχουν ιστορικό ή πολιτιστικό ενδιαφέρον και παράλληλα φροντίζουν για την υποστήριξη σχολείων απομακρυσμένων περιοχών. Κάθε πλήρωμα είναι υποχρεωμένο να μεταφέρει 70 έως 100 κιλά γραφικής ύλης (τετράδια, μολύβια, μαρκαδόρους, χάρακες κλπ) που προσφέρονται στους μαθητές και έχουν συγκεντρωθεί μέσω δωρεών.

Η επιλογή του Peugeot 205 δεν είναι τυχαία, καθώς το Europ’Raid ξεκίνησε ως θεσμός από την Γαλλία και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο της γαλλικής εταιρίας ήταν για αρκετά χρόνια το αυτοκίνητο του μέσου Γάλλου πολίτη.

Στην παραμονής τους στα Γρεβενά, οι 768 νέοι απόλαυσαν ήδη το μαγευτικό τοπίο στις όχθες του Βενέτικου ποταμού - αρκετοί μάλιστα βούτηξαν στα δροσερά νερά του - και θα συμμετέχουν σε διάφορες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στην περιοχή, γνωρίζοντας τον πολιτισμό και τα έθιμα των κατοίκων.

Το Europ’Raid είχε διακοπεί για δύο χρόνια, λόγω της πανδημίας COVID-19. Η επιστροφή των νέων στην «αφετηρία» του ταξιδιού τους θα γίνει, μετά την αναχώρησή τους από τα Γρεβενά, μέσω Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Πολωνίας.

Φωτό: voria.gr