Απόβαση των βιετναμέζικων SUV στην Αμερική


Οι ρόλοι αντιστρέφονται και τα SUV της βιετναμέζικης VinFast ετοιμάζουν να πατήσουν πόδι στην αμερικανική ήπειρο διεκδικώντας το δικό τους μερίδιο.

  • 22/1/2021

Ακούγεται σαν κακόγουστο αστείο ότι μία αυτοκινητοβιομηχανία από το εξωτικό Βιετνάμ ετοιμάζεται να αλώσει την αμερικανική αγορά, ωστόσο, δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.

Και αυτό γιατί η άσημη VinFast πήρε την απόφαση να διαθέσει τουλάχιστον δύο από τα SUV που διαθέτει στην γκάμα της στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η αρχή θα γίνει το 2021, ωστόσο,  να έχει γίνει μέχρι σήμερα γνωστό ποια από τα τρία αμιγώς ηλεκτροκίνητα SUV θα κυνηγήσουν το δικό τους αμερικανικό όνειρο σε μια αγορά με ευκαιρίες αλλά και απαιτήσεις.

Το μικρότερο σε διαστάσεις μοντέλο της βιετναμέζικης φίρμας είναι το VF31 η παραγωγή του οποίο θα ξεκινήσει το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Διαθέτει μήκος 4,3 μέτρων και θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος αποδίδοντας 115 ή 204 ίππους.

Σε ό,τι αφορά στην αυτονομία, η VinFast έχει ανακοινώσει το νούμερο των 300 χιλιομέτρων χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ενεργειακή χωρητικότητα των μπαταριών.

Το VF32 ανήκει στην κατηγορία των μεσαίων διαστάσεων SUV φτάνοντας σε μήκος τα 4,75 μέτρα. Η βασική έκδοση θα αποδίδει 204 ίππους ενώ η κορυφαία θα φτάνει τους 408 ίππους και τα 640 Nm ροπής.

Το VF32 θα εφοδιάζεται με σύστημα τετρακίνησης και μπαταρίες ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 90 kWh χωρίς παρόλα αυτά να έχει ανακοινωθεί η αυτονομία των εκδόσεών του. Η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει σε περίπου έναν χρόνο και η VinFast δηλώνει διατεθειμένη να το διαθέσει σε Ευρώπη και Αμερική.

Η κορυφαία πρόταση της βιετναμέζικης εταιρείας ονομάζεται VF33 ξεπερνώντας σε μήκος τα 5,1 μέτρα. Με αυτονομία 550 χιλιομέτρων και συστήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3, πρόκειται να αποτελέσει τον δεύτερο εκπρόσωπο της VinFast στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.