Αποκαλύφθηκε η ανοιχτή Toyota Supra. Mε 500 plus ίππους η Heritage Edition


Μια έκδοση με αφαιρούμενη οροφή έρχεται να προστεθεί σε όσα είχε να παρουσιάσει μέχρι σήμερα η νέα Toyota Supra, επισκιάζοντας την Heritage Edition των 500 plus ίππων.

  • 21/12/2020

Η είδηση ότι η Toyota πρόκειται να παρουσιάσει μια έκδοση της νέας Supra χωρίς σταθερή οροφή δεν είναι νέα, μέχρι σήμερα ωστόσο το μόνο είχε δοθεί στο φως της δημοσιότητας ήταν οι προσπάθειες που κατέβαλαν οι μηχανικοί της ιαπωνικής φίρμας ώστε να… ξεφορτωθούν το περιττό μέταλλο από την οροφή του ιαπωνικού sportcar.

Σήμερα τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα μιας και η Toyota Supra Sport Top αποτελεί πλέον γεγονός. Θυμίζοντας περισσότερο targa παρά ένα παραδοσιακό roadster, η «ανοιχτή» Toyota Supra δημιουργήθηκε με αφορμή την έκθεση after market προϊόντων και βελτιώσεων που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Μπορεί λοιπόν η γνωστή σε όλους SEMA να αναβλήθηκε τη φετινή χρονιά αυτό ωστόσο δεν κατάφερε να πτοήσει του Ιάπωνες και τη δημιουργικότητά τους. Δεν είναι λοιπόν μόνο η Sport Top εκδοχή της Supra εκείνη που θα πρωταγωνιστούσε υπό άλλες συνθήκες στη SEMA του 2020 αλλά και η Heritage Edition του ιαπωνικού sportscar, η ισχύς της οποίας έχει εκτοξευθεί πάνω από τους 500 ίππους.

Για να συμβεί αυτό αναβαθμίστηκαν διάφορα τμήματα του εξακύλινδρου κινητήρα των τριών λίτρων που κατάγεται από το Μόναχο και τα εργαστήρια της BMW. Για την ακρίβεια πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στον υπερσυμπιεστή καυσαερίων και την ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου, ενώ τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν τόσο η ανάρτηση του αυτοκινήτου όσο και το σύστημα πέδησης.

Επιστρέφοντας στην Supra Sport Top, η απουσία σταθερής οροφής κατέστησε αναγκαία τη δομική ενίσχυση του πλαισίου, ενώ σε ό,τι αφορά στις αφαιρούμενες επιφάνειες, είναι κατασκευασμένες από συνθετικό υλικό και μπορούν να αποθηκευτούν με ευκολία στον χώρο αποσκευών.

Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι αν τα δύο projects διαθέτουν πιθανότητες να βρεθούν στη γραμμή παραγωγής ή αν παραμείνουν για πάντα δύο εντυπωσιακά show cars τα οποία δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες μιας έκθεσης που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Διαβάστε ακόμα:

Άθικτη Toyota Supra του 1994 μας παίρνει τα μυαλά και τα λεφτά