Άθικτη Toyota Supra του 1994 μας παίρνει τα μυαλά και τα λεφτά


Ένα από τα καλύτερα διατηρημένα δείγματα του είδους της, η λευκή Toyota Supra του 1994 αξίζει και με το παραπάνω κάθε ένα από τα 175.000 δολάρια που ζητά ο σημερινός ιδιοκτήτης της για να την αποχωριστεί.

  • 11/10/2020

Ακόμα κι αν ανήκεις σε εκείνους που αμφισβητούν ευθέως την αυθεντικότητα της νέας Toyota Supra, προτάσσοντας τη στενή συγγένεια της με την BMW Z4 ή με αυτούς που θεωρούν της τεχνικές προδιαγραφές της τουλάχιστον μετριοπαθείς, οφείλεις να αναγνωρίσεις το γεγονός ότι το ιαπωνικό sportscar, στην πέμπτη κατά σειρά γενιά του, δεν κατάφερε να σταθεί αντάξιο των υψηλών προσδοκιών που είχε δημιουργήσει το αυτοκίνητο που κλήθηκε να αντικαταστήσει.

O λόγος για την Toyota Supra με την κωδική ονομασία A80 η οποία παράχθηκε από το 1993 έως το 2002 και εξακολουθεί να στοιχειώνει τα όνειρα των απανταχού petrolhead, ως ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα ιαπωνικά sportscar.

Με αφορμή, λοιπόν, την ύστερη δημοφιλία της Toyota Supra των εφηβικών μας ετών δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε σε ένα άριστα διατηρημένο δείγμα της, το οποίο αναζητά τον νέο του ιδιοκτήτη στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Λευκή, με τον χρόνο να μην έχει αφήσει κανένα σημάδι πάνω της, η Toyota Supra του 1994 μοιάζει σαν να βγήκε χθες από τις γραμμές παραγωγής της ιαπωνικής φίρμας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο σημερινός ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει η λευκή Toyota Supra δεν ξεπερνούν τα 20.000 και πώς να μην τον πιστέψει κανείς όταν ακόμα και οι δερμάτινες επιφάνειες του εσωτερικού μοιάζουν άθικτες.

Με τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο εξακύλινδρο κινητήρα βενζίνης των 3,0 λίτρων να συνδυάζεται με το μηχανικό κιβώτιο των έξι σχέσεων, η λευκή Toyota Supra φαντάζει ως μια σίγουρη επένδυση για το μέλλον, έστω κι αν τα 175.000 δολάρια που απαιτούνται ώστε να την κάνετε δική σας είναι μάλλον πολλά ακόμα και για το άριστα διατηρημένο ιαπωνικό sportscar.   

Διαβάστε ακόμα:

Μια Toyota Supra οργώνει τη ρωσική στέπα (Video)

Η Toyota Supra δυσκολεύτηκε στο τεστ ταράνδου

Στους 500 ίππους η νέα Toyota Supra; (Video)