Αποκαλύφθηκε το ανανεωμένο VW Polo


Πιο μοντέρνα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω και μεγαλύτερες οθόνες στο εσωτερικό για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων οι βασικές αλλαγές του ανανεωμένου VW Polo το οποίο αναμένεται στη χώρα μας στα τέλη της χρονιάς.

  • 22/4/2021

Η Volkswagen φρεσκάρει το Polo δίνοντας τη μεγαλύτερη έμφαση στα φωτιστικά σώματα LED, τα οποία θυμίζουν κάποια από τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας, όπως είναι το Tiguan και το Golf. Μπροστά φαίνονται πιο μοντέρνα, ενώ στο πίσω μέρος είναι μεγαλύτερα, αφού επεκτείνονται και στη πόρτα του πορτ-μπαγκάζ.

Όπως έπραξαν και οι άλλες εταιρείες του ομίλου, Skoda και Seat, το σήμα πίσω στο καπό έχει αντικατασταθεί από το λογότυπο της εταιρείας. Η πιο σπορ έκδοση R-Line διαφέρει, σε σχέση με τις υπόλοιπες, από τις απολήξεις της εξάτμισης στον προφυλακτήρα και τις μεγαλύτερες 16άρες ζάντες αλουμινίου.

Στο εσωτερικό του ανανεωμένου Polo, ξεχωρίζει αρχικά η μεγαλύτερη οθόνη 9,2 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων. Άλλη χαρακτηριστική διαφορά είναι οι διακόπτες του κλιματισμού που είναι δανεισμένοι από το Tiguan και το Arteon.

Τα αναλογικά όργανα είναι πλέον παρελθόν και τη θέση τους έχει πάρει άλλη μια οθόνη, που ανάλογα με την έκδοση μπορεί να φτάνει και τις 10,25 ίντσες.

Η γκάμα των κινητήρων ξεκινά με τη μικρότερη ατμοσφαιρική έκδοση των 1.0 λίτρων που αποδίδει 81 ίππους και 93 Nm ροπής και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων.

Το 1.000άρι μοτέρ TSI θα αποδίδει 96 ή 112 ίππους, με δυνατότητα να προσφέρεται προαιρετικά και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις.

Όπως ήταν αναμενόμενο, έκδοση TDI δεν θα υπάρξει, ωστόσο θα διατίθεται η TGI με φυσικό αέριο των 1.0 λίτρων με μέγιστη ισχύ 91 ίππων και 160 Nm ροπής.

Στην κορυφή της λίστας θα βρίσκεται το Polo GTI, αλλά θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το καλοκαίρι για την επίσημη πρεμιέρα του.

Εντωμεταξύ, οι ονομασίες των εκδόσεων του ανανεωμένου Polo αλλάζουν και από εδώ και στο εξής οι Trendline, Comfortline και Highline αντικαθίστανται από την Polo, την Life και την R-Line.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.