Αποκαλύφθηκε το ηλεκτροκίνητο Ford Mach-E


Διέρρευσαν στο Διαδίκτυο οι πρώτες φωτογραφίες και οι τεχνικές προδιαγραφές του ηλεκτροκίνητου Ford Mach-E, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει η Mustang των SUV. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/11/2019

Όταν ο Lee Iacocca δημιουργούσε από λευκό χαρτί την πρώτη γενιά της Ford Mustang, ιδρύοντας έστω και άθελά του μια νέα κατηγορία αυτοκινήτων -εκείνη των pony cars- ενδεχομένως να μην μπορούσε να φανταστεί ότι μισό αιώνα μετά το αμερικανικό sportscar θα παραμένει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας χάρη σε ένα SUV.

Ο λόγος για το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Ford Mach-E, οι πρώτες φωτογραφίες του οποίου ήδη κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου δύο ημέρες πριν την παγκόσμια πρεμιέρα του στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Ποια σχέση, όμως, μπορεί να έχει η Mustang με ένα ηλεκτροκίνητο SUV; Μια γρήγορη και εύκολη απάντηση προσφέρει ο σχεδιασμός του, ο οποίος παραπέμπει εμμέσως πλην σαφώς στο δημοφιλές pony car.

Εκτός από τον γνώριμο και δίχως αμφιβολία εντυπωσιακό σχεδιασμό, το Mach-E διαθέτει μια σαφή ροπή προς τις επιδόσεις, ξεκινώντας στις εκδόσεις με κίνηση στους πίσω τροχούς από τους 255 ίππους και φτάνοντας στην αποκλειστικά τετρακίνητη First Edition τους 333 ίππους.

Στο μέλλον θα υπάρξει και έκδοση GT, η ισχύς της οποίας παραμένει για την ώρα άγνωστη, ωστόσο, ο χρόνος που θα απαιτείται για την επιτάχυνση της από στάση στα 100 χλμ./ώρα θα είναι μόλις 4 δευτερόλεπτα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την αυτονομία, ανάλογα με την έκδοση του αυτοκινήτου μια πλήρης φόρτιση των μπαταριών ιόντων λιθίου εξασφαλίζει τη δυνατότητα κάλυψης 340, 370 ή 480 χιλιομέτρων.

Αντιστοίχως, οι τιμές του Ford Mach-E στην αμερικανική αγορά θα ξεκινούν από τα 43.895 δολάρια φτάνοντας τα 60.000 δολάρια στην επικείμενη έκδοση GT.

Σε κάθε περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι έχουν ήδη τη δυνατότητα να κλείσουν ένα από τα πρώτα Mach-Ε που θα περάσουν στην παραγωγή, καταβάλλοντας την προκαταβολή των 500 δολαρίων.