Αποκαλύφθηκε το νέο ηλεκτρικό SUV που ετοιμάζει η SsangYong (photos)


Έχοντας περάσει δια πυρός και σιδήρου τα τελευταία χρόνια με μεγάλα οικονομικά προβλήματα, οι Κορεάτες ετοιμάζονται για το μεγάλο «comeback» μέσα από μία αμιγώς ηλεκτρική πρόταση.

  • 31/1/2022

Η SsangYong είναι μια κορεατική εταιρεία που έχει πουλήσεις πολλές μονάδες στην Ελλάδα αλλά τα τελευταία χρόνια πέρασε δύσκολες στιγμές αντιμετωπίζοντας οικονομικά προβλήματα που την έφεραν μια ανάσα από το χείλος της χρεοκοπίας.

Ως σανίδα σωτηρίας εμφανίστηκε ο κινεζικός όμιλος Edison Motors που την εξαγόρασε με ένα ποσό που ξεπερνά τα 200.000.000 δολάρια. Η νέα μητρική εταιρεία η οποία κατασκευάζει επαγγελματικά οχήματα, έχει ως στόχο να μετατρέψει την SsangYong σε μία αμιγώς ηλεκτρική φίρμα και να μπει στο χώρο των επιβατικών αυτοκινήτων.

Σε αυτό το πλαίσιο η SsangYong αυτή την περίοδο δουλεύει πυρετωδώς για να παρουσιάσει το προσεχές διάστημα μια νέα αμιγώς ηλεκτρική SUV πρόταση που φέρει την εσωτερική ονομασία J100. Η τελική ονομασία με την οποία θα βγει στις αγορές δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο πρόσφατα κατοχυρώθηκε η ονομασία «Torres» για τη Νότιο Κορέα και ενδέχεται αυτή να είναι η επιλογή που θα προκριθεί τελικά.

Φωτογραφίες από αυτό το εγχείρημα διέρρευσαν τις προηγούμενες ώρες στο διαδίκτυο αποκαλύπτοντας μεγάλο μέρος της εξωτερικής σχεδίασης η οποία φέρει τα γνώριμα «συμπαγή» στοιχεία που διέκριναν τα προηγούμενα χρόνια τα μοντέλα των Κορεατών και τα έκαναν τα ξεχωρίζουν με τον όγκο τους.

Στο μπροστά μέρος έχουν επιλεχθεί οριζόντια φωτιστικά σώματα που συνδέονται με την γρίλια, σε αντίθεση με το πίσω μέρος όπου το σχήμα είναι κάθετο. Και στους δύο προφυλακτήρες δεσπόζουν πλαστικά προστατευτικά, ενώ στις φωτογραφίες βλέπουμε επίσης μια ιδιαίτερη -ως προς τον σχεδιασμό της- πίσω πόρτα που ανοίγει στα πλάγια καθώς και μπάρες στην οροφή.

Το μέγεθος του J100 μάς προϊδεάζει ότι θα ενταχθεί στην ίδια κατηγορία με το έτερο μοντέλο της εταιρείας, το Korando e-Motion, δηλαδή τη μεσαία των SUV. Το Korando ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και φέρει ένα σύστημα μπαταριών με χωρητικότητα 61.5kWh και αυτονομία 418 km σύμφωνα με τον κύκλο NEDC.

Την ίδια στιγμή καμία πληροφορία σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές του J100 δεν έχει εμφανιστεί στη δημοσιότητα και έτσι μένει να μάθουμε το προσεχές διάστημα τι μπαταρία θα φέρει καθώς και αν θα προσφέρεται με τετρακίνηση.  To σίγουρο είναι ότι οι μπαταρίες θα προέρχονται από την BYD με την οποία οι Κορεάτες σύναψαν σύμφωνο συνεργασίας τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την SsangYong η παραγωγή του SUV θα ξεκινήσει μέσα στο 2022 και αν κρίνουμε απ’ τις φωτογραφίες αυτό είναι αρκετά πιθανό να συμβεί, εφόσον φυσικά η εταιρεία μπορέσει και ξεπεράσει τις δυσκολίες με την έλλειψη ημιαγωγών.