Αποκάλυψη: Αυτό είναι το νέο Peugeot 308


Το νέο Peugeot 308 είναι γεγονός μετά και την… αποκαλυπτική εμφάνιση του γαλλικού μικρομεσαίου κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξής του.

  • Πηγή: Motor.es
  • 8/3/2021

Αναμονή τέλος. Η επιστροφή του νέου Peugeot 308 στους δρόμους της γηραιάς ηπείρου μάς εξασφάλισε μια ξεκάθαρη ματιά στο σχεδιαστικό μέλλον του γαλλικού hatchback, διαψεύδοντας τις προβλέψεις ακόμα των πιο αισιόδοξων.

Και αυτό γιατί οι Γάλλοι θέλησαν να δημιουργήσουν μια εντυπωσιακή κατασκευή, η οποία δεν θα θυμίζει σε τίποτα το μετριοπαθές παρελθόν του αυτοκινήτου, εξωτερικεύοντας το προηγμένο τεχνολογικά προφίλ του.

Το ρύγχος του αυτοκινήτου είναι το πλέον χαρακτηριστικό τμήμα του αμαξώματος και εκείνο που θα διχάσει τους φανατικούς οπαδούς της γαλλικής σχολής, η οποία μέχρι πρότινος απείχε από ακραίες σχεδιαστικές πρακτικές.

Ναι μεν τα κάθετης διάταξης φώτα LED παραπέμπουν στο προσφάτως ανασχεδιασμένο 3008 και στο 208, ωστόσο, είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι το νέο πρόσωπο του 308 έχει δανειστεί αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο Legend.

Το νέο έμβλημα της γαλλικής φίρμας αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα, περνώντας μάλλον απαρατήρητο παρά την περίοπτη θέση του.

Συνέχεια στο εκκεντρικό προφίλ του αυτοκινήτου δίνουν οι έντονες ακμές των πλευρικών πάνελ, ενώ μένει να αποδειχθεί αν και το τελείωμα του αμαξώματος θα χαρίσει στο μικρομεσαίων διαστάσεων hatchback των Γάλλων ένα εξίσου… φαντασμαγορικό τελείωμα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η παγκόσμια πρεμιέρα του αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες, γεγονός που το αποδεικνύουν και οι εικόνες που εξασφάλισαν οι συνεργάτες του motor.es.

Διαβάστε ακόμα:

Τον Μάρτιο η πρεμιέρα του νέου Peugeot 308. Όσα αξίζει να γνωρίζετε