Αποκάλυψη για την ανανεωμένη γκάμα van της Mercedes (photos)


Η Mercedes-Benz ανανεώνει τα μεσαίου μεγέθους van στη γκάμα της, λίγο πριν τον ερχομό των αμιγώς ηλεκτρικών εκδόσεων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MERCEDES-BENZ
  • 27/7/2023

Η Mercedes-Benz Vans έχει ανακοινώσει ότι θα λανσάρει τη νέα πλατφόρμα που θα υποστηρίξει τα ηλεκτρικά της van, Van Electric Architecture (VAN.EA), το 2026. Μέχρι να φτάσει αυτή η στιγμή η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία κάνει έναν ενδιάμεσο σταθμό ανανεώνοντας τα van της για το 2024, προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικά και να συνεχίσουν δυναμικά την εμπορική τους πορεία.

Όλα τα μοντέλα της γκάμας van μεσαίου μεγέθους θα λάβουν αναβαθμίσεις, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό τους. Αυτό περιλαμβάνει τα V-Class, V-Class Marco Polo, Vito, e-Vito και EQV, στα οποία έχουν γίνει διάφορες προσθήκες στον εξοπλιστμό, αλλά και στο αισθητικό κομμάτι.

Οι V-Class, V-Class Marco Polo και EQV έχουν λάβει νέα γρίλια με φωτιζόμενες λεπτομέρειες LED, ενώ στο μπροστινό μέρος της V-Class Exclusive έχει τοποθετηθεί όρθιο το τριάκτινο αστέρι για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου. Τα μοντέλα V-Class και EQV έχουν διακοσμηθεί με λεπτομέρειες χρωμίου και γραφικά Mercedes-Benz, ενώ νέοι χρωματισμοί έχουν προστεθεί στο χρωματολόγιο. Εκτός αυτού, νέες ζάντες 17, 18 και 19 ιντσών που βελτιστοποιούν τη ροή του αέρα είναι πλέον διαθέσιμες.

Στο εσωτερικό, όλα τα μοντέλα έχουν λάβει το σύστημα infotainment MBUX της εταιρείας. Οι Vito και e-Vito έχουν εξοπλιστεί με δύο οθόνες, για τον χειρισμό του συστήματος infotainment και των οργάνων του οχήματος, 10,25 και 5,5 ιντσών, αντίστοιχα.

Στις V-Class, V-Class Marco Polo και EQV έχει τοποθετηθεί ένα ζευγάρι οθονών 12,3 ιντσών, ενώ η κεντρική κονσόλα έχει αναβαθμιστεί και φέρει έναν ασύρματο φορτιστή κινητού τηλεφώνου. Επιπλέον, νέες λειτουργίες έχουν κάνει την καμπίνα ακόμα πιο άνετη, όπως για παράδειγμα το θερμαινόμενο τιμόνι, η εκκίνηση χωρίς κλειδί αλλά και ο κρυφός φωτισμός με 64 διαφορετικές αποχρώσεις.

Σύμφωνα με τη Mercedes, η συγκεκριμένη ανανέωση είναι ένα ενδιάμεσο βήμα προς τον εξηλεκτρισμό της, βάζοντας μάλιστα στόχο οι πωλήσεις των ηλεκτρικών van να ξεπεράσουν το 50% των συνολικών πωλήσεων μέχρι το 2030.