Mercedes Concept EQT Marco Polo: Ένα camper με κουζίνα και κρεβάτι


Το ηλεκτρικό micro-camper της γερμανικής φίρμας, συνδυάζει επιλογές κατασκήνωσης αλλά και ευέλικτης κίνησης μέσα στην πόλη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 4/11/2022

Η Mercedes θα αποκαλύψει στις 2 Δεκεμβρίου το Concept EQT Marco Polo, ένα πλήρως ανεπτυγμένο ηλεκτρικό micro-camper, που παρέχει πρακτικές λύσεις για όσους αγαπούν το κάμπινγκ... και όχι μόνο.

Το πρωτότυπο όχημα θα αποτελέσει τον προάγγελο για το όχημα παραγωγής, το οποίο θα έχει ως βάση ένα ηλεκτρικό premium mini van και αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το δεύτερο εξάμηνο του 2023, προσφέροντας δύο λύσεις κατασκήνωσης. Ήδη οι Γερμανοί έχουν παρουσιάσει τη δική τους λύση για όσους αγαπούν το κάμπινγκ, μέσω της T-Class Marco Polo, η οποία κινείται με θερμικό κινητήρα.

Με τον συνδυασμό ενός μοντέρνου συστήματος μετάδοσης και του καινοτόμου εσωτερικού τροχόσπιτου, το Concept EQT Marco Polo προσφέρει τις καλύτερες προϋποθέσεις για μια απολαυστική εκδρομή. Διαθέτει κουζίνα και κρεβάτι τα οποία εύκολα μπορούν να αφαιρεθούν και να μετατραπεί σε ένα mini van με άνεση και ευελιξία για καθημερινή χρήση στην πόλη.

Παράλληλα, η Mercedes επισημαίνει ότι το νέο Concept micro camper προσφέρει στους πελάτες της και έναν ελκυστικό τρόπο για να εξοικειωθούν με την πλήρως ηλεκτρική γκάμα EQ. Συνδυάζει τη μεταβλητότητα και το επίπεδο εξοπλισμού υψηλής ποιότητας της T-Class με τα πλεονεκτήματα της πλήρως ηλεκτρικής κίνησης.

Διαθέτει συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις με άφθονο χώρο, εξαιτίας της τοποθέτησης της μπαταρίας στο κάτω μέρος του αμαξώματος, που χαρίζει χαμηλό κέντρο βάρους. Έχει πρακτικές συρόμενες πόρτες και όλες τις προδιαγραφές της Mercedes στα επίπεδα της άνεσης, συνδεσιμότητας, αξίας και ασφάλειας.