Αποκάλυψη για την ανανεωμένη Mercedes GLE και GLE Coupe (photos)


Έχοντας συμπληρώσει μια τετραετία από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε στο κοινό, η Mercedes αποφάσισε να φρεσκάρει τη σειρά GLE, δίνοντάς της πολύτιμες «ανάσες» στον σκληρό αγώνα που δίνει στην κατηγορία.

  • 1/2/2023

Οι παρεμβάσεις των Γερμανών δεν έμειναν μόνο στο οπτικό κομμάτι αφού φρόντισαν παράλληλα να εντάξουν τον όρο «hybrid» σε όλα τα κινητήρια σύνολα της γκάμας. Την ίδια στιγμή τα Plug-in Hybrid μοντέλα δέχθηκαν το νέο υβριδικό σύστημα τέταρτης γενιάς της Mercedes.

Συνεπώς η σειρά στο σύνολό της έχει αποκτήσει... στενές επαφές με τον ηλεκτρισμό, με όλες τις εκδόσεις να συνοδεύονται από ήπιο υβριδικό σύστημα των 48V, ενώ στην κορυφή βρίσκεται ο V8 κινητήρας της AMG GLE 63 S των 4,0 lt και των 612 ίππων.

Στα μέρη μας η GLE θα είναι διαθέσιμη με τρία mild-hybrid κινητήρια σύνολα (GLE 450, GLE 300d και GLE 450d) αλλά και με δύο plug-in hybrid (GLE 400e και GLE 350de). Τα τελευταία προσφέρουν τη δυνατότητα για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση που μπορεί να καλύψει απόσταση έως και 109 km.

Οπτικά οι αλλαγές που έγιναν ήταν διακριτικές όπως άλλωστε συμβαίνει στις περισσότερες facelift προτάσεις. Ο σχεδιασμός των φωτιστικών σωμάτων, τόσο μπροστά όσο και πίσω, αναθεωρήθηκε. Το ίδιο συνέβη και με τους αεραγωγούς της μάσκας ενώ προστέθηκαν χρωμιωμένες λεπτομέρειες σε διάφορα σημεία του αμαξώματος.

Στην περίπτωση των AMG μοντέλων προστέθηκαν δύο νέα χρώματα στην παλέτα, το alpine grey uni και το sodalite blue metallic, ενώ στην περίπτωση της GLE 63 S Coupe οι 22άρες ζάντες ελαφρού κράματος με τον δεκάκτινο σχεδιασμό συμπεριλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό.

Σε μια προσπάθεια η Mercedes να αναβαθμίσει τις εκτός δρόμου δυνατότητες στην GLE προσφέρει ένα off-road πακέτο. Το kit περιλαμβάνει προστατευτική ποδιά στο πάτωμα ενώ την ίδια στιγμή το ύψος του από το έδαφος αυξάνεται κατά 1,2 ίντσες σε σχέση με το στάνταρ μοντέλο.

Το πακέτο «κουμπώνει» με το προφίλ οδήγησης «off-road» αλλά και τη νέα τεχνολογία για τον χειρισμό του τρέιλερ η οποία βοηθά τον οδηγό να ρυθμίσει τη γωνία του τιμονιού και την ταχύτητα ώστε να μπορέσει να τα βγάλει πέρα ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Παράλληλα ο κατασκευαστής σημειώνει ότι το βάρος ρυμούλκησης μπορεί να φτάσει έως και τους 3,5 τόνους προσφέροντας απεριόριστες δυνατότητες στον οδηγό.

Τέλος, αναμενόμενα η σειρά εφοδιάζεται με το τελευταίας γενιάς λειτουργικό σύστημα MBUX το οποίο έχει ενσωματωθεί στην κεντρική οθόνη του εσωτερικού με διαγώνιο 12,3 ίντσες. Μια ακόμα ίδιων διαστάσεων βρίσκεται πίσω από το τιμόνι και αναλαμβάνει τον ρόλο του πίνακα οργάνων ενώ αμφότερες έχουν αλλάξει τον τρόπο προβολής των πληροφοριών ώστε να μεταφέρονται πιο ξεκάθαρα στον οδηγό.

Σε αυτό το κομμάτι οι Γερμανοί κάνουν ξεχωριστή αναφορά στο σύστημα Smart Home με το οποίο ο οδηγός μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε έξυπνες συσκευές που έχει εγκαταστήσει στο σπίτι του.

Η Mercedes δεν ανακοίνωσε τιμές για την ανανεωμένη GLE. Αυτές αναμένεται να γίνουν γνωστές κοντά στην ημερομηνία που τα πρώτα αυτοκίνητα θα αρχίσουν να φτάνουν στις αντιπροσωπείες, δηλαδή τον προσεχή Ιούλιο.