Αποκάλυψη για την «ανοιχτή» Chevrolet Corvette Stingray


Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο συμπληρώνεται η γκάμα της νέας Chevrolet Corvette μετά και την αποκάλυψη της cabrio εκδοχή της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/10/2019

Η απουσία σταθερής οροφής είναι συνυφασμένη με την πορεία της Chevrolet Corvette από το 1953 μέχρι και σήμερα.

Έτσι, λοιπόν, η δημιουργία της cabrio εκδοχής του αμερικανικού sportscar, το οποίο μετρά πλέον οκτώ γενιές, ήταν ευθύς εξ αρχής κάτι παραπάνω από αναμενόμενη.

Σε σχέση, βέβαια, με το μακρινό παρελθόν του αυτοκινήτου, η οροφή δεν είναι πια υφασμάτινη αλλά συνθετική, ενώ στη διάθεση του οδηγού βρίσκεται και ο ηλεκτρομηχανικός μηχανισμός που φροντίζει για το άνοιγμα και το κλείσιμό της.

Αλλαγές στον σχεδιασμό του αμαξώματος μπορεί να εντοπίσει κανείς σε όλες εκείνες τις επιφάνειες που… εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τη συνθετική αναδιπλούμενη οροφή, η παρουσία της οποίας επιβαρύνει την τιμή του αυτοκινήτου κατά 7.500 δολάρια.

Κατά τ’ άλλα, ο τοποθετημένο στην πλάτη του οδηγού V8 κινητήρας των 6,2 λίτρων αποδίδει 495 ίππους και 637 Nm ροπής, ενώ η κίνηση καταλήγει στους πίσω τροχούς μέσω του ημιαυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων.

Επιστρέφοντας στη συνθετική οροφή, να σημειώσουμε ότι για την αναδίπλωσή της χρησιμοποιούνται έξι ηλεκτρικά μοτέρ, ενώ δύναται να «αποθηκευτεί» πίσω από την πλάτη του οδηγού μέχρι και την ταχύτητα των 50 χλμ./ώρα, διαδικασία που διαρκεί περίπου 16 δευτερόλεπτα.

Με δεδομένο ότι η Chevrolet Corvette κοστίζεις στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής 60.000 δολάρια, η τιμή της cabrio εκδοχής της αναμένεται να ξεκινά από τα 67.000 δολάρια.