Αποκάλυψη για το ηλεκτρικό Skoda Enyaq Coupe iV!


Το νέο Enyaq Coupe iV είναι η νέα προσθήκη στην οικογένεια των ηλεκτρικών μοντέλων Enyaq iV της Skoda. Δύο μεγέθη μπαταριών, τέσσερα επίπεδα ισχύος και κίνηση στους πίσω τροχούς ή τετρακίνηση, αλλά και η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με το σήμα RS αποτελούν τα σημαντικότερα σημεία του νέου Enyaq Coupe iV.

  • 31/1/2022

Η Skoda αποκάλυψε το νέο Enyaq Coupe iV, την κουπέ και πιο σπορ σε φιλοσοφία έκδοση του Enyaq iV μετά τις πολλές teaser φωτογραφίες που προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Ένα ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με κουπέ γραμμές, που έρχεται να εμπλουτίσει την γκάμα του Enyaq iV.

Το Skoda Enyaq Coupe iV διαθέτει πιο εκφραστικό, ελκυστικό σχεδιασμό και συνδυάζει τις σπορ γραμμές με γενναιόδωρους εσωτερικούς χώρους και ένα τεράστιο πορτμπαγκάζ 570 λίτρων. Ο ήδη κορυφαίος αεροδυναμικός συντελεστής Cd του Enyaq iV έχει βελτιωθεί περαιτέρω, φτάνοντας στην κουπέ υλοποίηση την τιμή 0,234. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία, που φτάνει πλέον τα 545 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής δύο μεγεθών μπαταριών, κίνηση στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς, και τέσσερα επίπεδα ισχύος που κυμαίνονται από 177 PS έως 295 PS. Η τελευταία τιμή αφορά την έκδοση RS που επίσης παρουσίασε η Skoda σήμερα. Στο εσωτερικό, το νέο Enyaq CoupeiV ακολουθεί την πολύ επιτυχημένη φιλοσοφία των Design Selections, που αντικαθιστούν τα κλασικά επίπεδα επένδυσης.

Το νέο Skoda Enyaq Coupe iV, όπως και το Enyaq iV παράγονται στο κεντρικό εργοστάσιο της Skoda στη Mladá Boleslav, και αποτελούν τα μοναδικά οχήματα του Volkswagen Group με βάση την πλατφόρμα MEB στην Ευρώπη, που κατασκευάζονται εκτός Γερμανίας. Λόγω του σχεδιασμού της και του μεγάλου μεταξονίου, η αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) επιτρέπει πλήθος επιλογών όσον αφορά τις αναλογίες αμαξώματος και τη σχεδίαση. Μία από αυτές είναι η απουσία του τούνελ μετάδοσης, με την μπαταρία υψηλής τάσης για το ηλεκτρικό κινητήριο σύστημα πλήρως ενσωματωμένη στο κάτω μέρος του αμαξώματος, με αποτέλεσμα ο διαθέσιμος χώρος για τους πίσω επιβάτες να είναι ιδιαίτερα μεγάλος.

Σπορ σχεδίαση και γυάλινη οροφή στον βασικό εξοπλισμό

Το νέο Skoda Enyaq Coupe iV διαθέτει μια ιδιαίτερη σπορ μπροστινή ποδιά, καθώς και πλαϊνές ποδιές στο χρώμα του αμαξώματος και είναι εξοπλισμένο με ζάντες αλουμινίου διαστάσεων από 19 έως και 21 ιντσών. Από την κολόνα Β, η γραμμή της οροφής κλίνει ελαφρά προς τα πίσω και ενώνεται με την πέμπτη πόρτα που διαθέτει ένα αιχμηρό πίσω τελείωμα.

Οι γραμμές του οχήματος τονίζονται περαιτέρω από τη σκούρα φιμέ πανοραμική γυάλινη οροφή, η οποία αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του σχεδιασμού. Είναι η μεγαλύτερη πανοραμική γυάλινη οροφή στη γκάμα της εταιρείας, ενώ είναι πιο λεπτή από την κλασική οροφή, παρέχοντας άφθονο χώρο για το κεφάλι των επιβατών και επιτρέπει περισσότερο φως της ημέρας στο εσωτερικό, δίνοντας μια ακόμα πιο ευάερη αίσθηση.

Όπως και με το Enyaq iV, το κουπέ διατίθεται με το προαιρετικό Crystal Face, όπου οι κάθετες νευρώσεις της εντυπωσιακής μάσκας της Skoda φωτίζονται από 131 LED, ενώ μια οριζόντια φωτεινή λωρίδα ολοκληρώνει την εντυπωσιακή εμφάνιση του αυτοκινήτου. Στην περίπτωση του Enyaq Coupe RS iV, το Crystal Face ανήκει στον βασικό εξοπλισμό.

Δύο μεγέθη μπαταριών και τέσσερα επίπεδα ισχύος

Το νέο Enyaq Coupe διατίθεται σε τέσσερα επίπεδα ισχύος. Η βάση της γκάμας ξεκινά από το Enyaq Coupe iV 60 με απόδοση 177 PS και κίνηση στους πίσω τροχούς, το οποίο είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 62 kWh (καθαρή: 58 kWh). Το Enyaq Coupe iV 80 είναι επίσης πισωκίνητο και παράγει 201 PS, με την μπαταρία του να είναι χωρητικότητας 82 kWh (καθαρή: 77 kWh). Εκτός από τη μεγαλύτερη μπαταρία, το Enyaq Coupe iV 80x και το Enyaq Coupe RS iV διαθέτουν δεύτερο κινητήρα στον μπροστινό άξονα, καθιστώντας τα τετρακίνητα. Το Enyaq Coupe iV 80x έχει ισχύ 261 PS, ενώ το κορυφαίο Enyaq Coupe RSiV αποδίδει έως και 290 PS και μέγιστη ροπή 460 Nm, όντας και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Skoda RS.

Το Enyaq Coupe RS iV ξεχωρίζει από το πλήθος των μαύρων σχεδιαστικών λεπτομερειών και την απ’ άκρη σ’ άκρη κόκκινη ανακλαστική λωρίδα στο πίσω μέρος, χαρακτηριστική των μοντέλων RS της μάρκας. Το Enyaq Coupe RS RS iV χρειάζεται μόλις 6,5 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει 0-100 χλμ./ώρα και φτάνει σε τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα, ενώ διατίθεται αποκλειστικά στο εντυπωσιακό χρώμα  Mamba Green.

Η εξαιρετική αεροδυναμική του ολοκαίνουργιου αμιγώς ηλεκτρικού κουπέ της Skoda (Cd 0,234), ακόμα καλύτερη από την ήδη εξαιρετική τιμή Cd που διαθέτει το Enyaq iV συμβάλλει στο υψηλό επίπεδο ενεργειακής απόδοσης του αυτοκινήτου με τη μέγιστη αυτονομία να φτάνει έως και τα 545 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP για το Enyaq Coupe iV iV 80.

Όπως και με το SUV, το εσωτερικό του κουπέ επωφελείται από τη νέα φιλοσοφία Design Selections της Skoda, βασισμένη σε μοντέρνα περιβάλλοντα διαβίωσης με χρήση φυσικών, βιώσιμα επεξεργασμένων, ανακυκλωμένων και μη υλικών. Τα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια κεντρική οθόνη για το σύστημα infotainment 13 ιντσών και το ψηφιακό πίνακα οργάνων 5,3 ιντσών, το οποίο μπορεί προαιρετικά να συμπληρωθεί με head-up display επαυξημένης πραγματικότητας.