Αποκάλυψη για το νέο Audi S8


Η γερμανική εταιρία παρουσιάζει την top έκδοση της ναυαρχίδας της η οποία έχει κάτω από το καπό της έναν V8 bi-turbo 4.0 TFSI με 571 PS και 800 Nm.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/7/2019

Πρόκειται για έναν από τους ισχυρότερους V8 της αγοράς που συνδυάζεται και με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V με μίζα/ γεννήτρια και ιμάντα, ενώ υπάρχει και μία μικρή πρόσθετη μπαταρία λιθίου. Ο TFSI αποδίδει 571 PS και 800 Nm ροπής με την Audi να ανακοινώνει προς το παρόν πως η τελική περιορίζεται στα 250 km/h (αναμένεται το 0-100). Επίσης η γερμανική εταιρία αναφέρει πως στην καθημερινή οδήγηση η εξοικονόμηση καυσίμου φτάνει μέχρι και τα 0,8 l/100km. Το σύστημα προσωρινής απενεργοποίησης κυλίνδρων (cylinder on demand) λειτουργεί σε συνθήκες χαμηλού φορτίου προσφέροντας περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης.

Φυσικά το S8 είναι τετρακίνητο και διαθέτει την πιο πρόσφατη εκδοχή quattro όπου στον πίσω άξονα υπάρχει στάνταρ το διαφορικό sport που κατανέμει ανάλογα με τις συνθήκες τη ροπή ανάμεσα στους δύο πίσω τροχούς. Στάνταρ είναι και η ενεργητική τετραδιεύθυνση που στις χαμηλές ταχύτητες προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και στις υψηλότερες βέλτιστο κράτημα. Προαιρετικά υπάρχουν διαθέσιμα κεραμικά δισκόφρενα (ελαφρύτερα κατά 9,6 kg από τα συμβατικά) με διάμετρο 420 mm στον μπροστινό άξονα και 370 mm στον πίσω.

Στο S8 το Audi drive select προσφέρει την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε πέντε προφίλ οδήγησης. Χάρη στην προνοητική αερανάρτηση που προσαρμόζεται ανάλογα με τις συνθήκες και στο "Comfort ", ένα νέο προφίλ για μεγαλύτερη άνεση, στις στροφές το αμάξωμα παίρνει αντίθετη κλίση κατά 3 μοίρες για να μειώσει την πλευρική επιτάχυνση που επενεργεί στους επιβάτες. Στη λειτουργία "Dynamic" το S8 έχει πιο δυναμικό χαρακτήρα και προσφέρει roll-angle  γωνία μόλις 2,5 μοιρών σε σύγκριση με τις 5 μοίρες στην  περίπτωση μιας συμβατικής ανάρτησης.

Ταυτόχρονα η αερανάρτηση προσφέρει μια ακόμη νέα λειτουργία. Όταν ενεργοποιείται η λαβή της πόρτας τότε το αμάξωμα αυτόματα ανυψώνεται γρήγορα μέχρι και 50 mm για ακόμα πιο άνετη επιβίβαση ή αποβίβαση. Το σύστημα ήχου του αυτοκινήτου διαθέτει ενεργή ακύρωση θορύβου για την εξάλειψη του από την καμπίνα, διασφαλίζοντας απόλυτη άνεση. Τα 38 συστήματα υποβοήθησης οδηγού που προσφέρει η Audi για το νέο S8 διαχωρίζονται στα πακέτα City και Tour.